KÜLFÖLD

A rend­őrö­ket ki­köl­töz­te­tik a la­ká­suk­ból, mert az kell a mig­rán­sok­nak!

Olyan csa­lá­do­kat is ki­la­kol­tat­tak már, ame­lyek­ben a rendőr apa szol­gá­lat köz­ben ve­szí­tette éle­tét...
  • Szerző: SZM

Hihetetlen dolog történt Szicília szigetén. Ha valahol, akkor Dél-Olaszországban különösen meg kell becsülni a rendőröket, mert naponta szembesülnek az Afrikából érkezők menekültek rohamaival. Ehhez képest – amint az alábbi képén is látható –a palermói önkormányzat úgy döntött, hogy tíz rendőrcsaládot kiköltöztet az általuk lakott bérlakásokból, mert kell a hely a migránsoknak.

Néhányukat máris lehetetlen helyzetbe hozták, a többiek pedig, jobb híján, az utcára mentek tüntetni. Ráadásul több olyan család is van közöttük, amelyben a rendőr családfő szolgálat közben vesztette életét. Ez különösen felháborította a közvéleményt.

Az önkormányzat egyelőre nem tárgyal velük: azt üzenték, hogy forduljanak bírósághoz... Annyit tudtak csak elérni, hogy a kilakoltatást egy-két hónapra felfüggesztették.

Az utcán tiltakozó rendőr nők bíznak a nyilvánosság erejében és azt üzenték a palermói vezetésnek, hogy már elég sok pénzhez juttatták őket a szicíliai maffia gazdag tagjainak lebuktatásával. Azon a pénzen igazán építhetnének új lakásokat...

Forrás: IlPopulista.it