OLDALVONAL

Már Eu­ró­pá­ban is felfi­gyel­nek a mil­li­ár­dos Vi­dire

Át­lépte a bűvös 20 mil­lió eurós (6,5 mil­li­árd fo­rint) ha­tárt a Mol Vidi FC lab­da­rú­gó­csa­pata. Ko­ráb­ban egyet­len ma­gyar klub ke­re­té­nek össz­ér­téke sem érte el ezt a szá­mot a Trans­fer­markt szá­mí­tása alap­ján.
  • Szerző: ST

Január elején még a Ferencváros volt a legértékesebb klub a labdarúgó NB I-ben a mértékadó Transfermarktnál, az utóbbi napokban azonban átvette a vezetést a címvédő Mol Vidi. A fehérváriak keretének értéke a magyar válogatott Elek Ákos és Futács Márkó leigazolásának köszönhetően 2,75 millió euróval (882 millió forint) nőtt, jelenleg 20,3 milliónál tart (6,5 milliárd forint).

Elek Ákos (jobbra) Kazahsztánból tért haza a Vidihez (fotó: molvidi.hu)
Elek Ákos (jobbra) Kazahsztánból tért haza a Vidihez (fotó: molvidi.hu)
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Elek Ákosnak voltak külföldi és magyar lehetőségei is, de a tárgyalások során végig azt éreztem rajta, hogy mivel erős a kötődése a Vidihez, nagyon szeretne nálunk játszani

– mondta el Kovács Zoltán, a Vidi sportigazgatója Elek átigazolása kapcsán, a klub honlapján.

Történelmet írt a Vidi az NB I-ben

Ezzel a két igazolással a Vidi az NB I történetében először érte el a 20 milliós álomhatárt. Ehhez az idei, kiváló nemzetközi szereplés is kellett a két magyar válogatott labdarúgó hazacsábítása mellett. Az európai kupakalandnak köszönhetően a fehérváriak francia sztárjának, Loic Negónak az értéke egy millió euróról, két millióra (642 millió forint) nőtt, amivel holtversenyben az NB I legértékesebb játékosa lett. A magyar bajnok keretében jelenleg hat játékost taksál egy millió eurónál többre a Transfermarkt, a nagy rivális Ferencvárosnál öten érik el ezt a számot.

Nego értéke a duplájára nőtt
Nego értéke a duplájára nőtt
Fotó: MTI

Csak 12 csapat értékesebb a Vidinél a régióban

A Vidi 20,3 milliós keretértéke a régióban is kiemelkedő, a szomszédos országok ligáiban mindössze 12 csapat értékesebb ebben a magyar bajnoknál: Salzburg, Rapid Wien, Austria Wien, Sturm Graz (Ausztria), Dinamo Zagreb, Rijeka (Horvátország), Dinamo Kijev, Sahtar Doneck (Ukrajna), Crvena zvezda, Partizan (Szerbia), FCSB, CFR Cluj (Románia).