OLDALVONAL

A rák után a ma­ra­tont is le­győzte a 92 éves nagyi!

Férje ápo­lása és ha­lála miatt alig tu­dott ké­szülni, mégis vé­gig­fu­totta a ma­ra­toni távot Har­ri­ette Thomp­son. A 1923-ban szü­le­tett mat­róna si­ke­res kon­cert­zon­go­rista volt. Most a rák el­leni harcra gyűjt pénzt.
  • Szerző: HG

Ha nem is az időeredményével (7 óra 24 perc 36 másodperc), de az életkorával új csúcsot állított fel a „maratonnagyi”. Az amerikai hölgy vasárnap 92 évesen és 65 naposan teljesítette a 42,195 km-es távot, ami a legtöbb ereje teljében lévő fiatalon is kifogna.

Győztesként ünnepelték a maratonnagyit (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
Győztesként ünnepelték a maratonnagyit (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Harriette Thompson a jelentések szerint akkor kezdett komolyan futni, amikor kortársai többsége legfeljebb a tévéfotel és a konyha között közlekedik, vagy pulóvert köt az unokáknak: a 70-es éveiben. Immár a 16. maratonját tudta le San Diegóban. Pedig mind közül most készült rá a legrosszabb előjelekkel.

Nehéz évem volt, nem tudtam rendesen edzeni. A férjem nagyon beteg volt, mellette kellett lennem. Januárban meghalt, de nekem is kezeltetnem kellett a lábam.

Ilyen előzmények után különösen nagy eredménynek tartja, hogy kísérője mellett futva végigbírta az embertelen távot. A célban a közönség és a korábban beért futók tömege köszöntötte nagy ovációval.

Ünnepelt zongorista volt

A táv közben fellépő holtpontokat úgy vészeli át, hogy azokat a zeneműveket gondolja végig, amelyeket anno koncertzongoristaként játszott a közönségnek. A futóeredményein túl arra is büszke lehet, hogy háromszor a Carnegie Hallban is fellépett.

Korábban őt is megtámadta a gyilkos kór, de sikerült legyőznie a rákot – ellentétben több családtagjával és barátjával.

Nem hiszem, hogy még élnék, ha nem kezdtem volna el futni.

Nem csak a maga kedvére fut, hanem a rákbetegség elleni harc megsegítésére gyűjt pénzt.

Eközben a címlapon