FAZÉK

A nyár leg­jobb öt­lete, ezért fa­gyaszd koc­kára a gö­rög­dinnyét

Ven­dé­ge­ket vársz és sze­ret­néd őket meg­lepni va­la­mi­vel a nagy me­leg­ben? Mu­ta­tunk egy öt­le­tet, ho­gyan va­rá­zsol­ha­tod el őket egy fil­lé­res trük­kel.

Vágj ketté egy görögdinnyét. A dinnye egyik felét vágd kockákra, és magozd ki. Helyezd egy tányérra, és tedd be a hűtőbe.

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fagyaszd őket2 órán keresztül. Vedd ki a megfagyott kockákat, és helyezd egy turmixgépbe, vagy a botmixer poharába. Adagonként turmixold simára. A kapott dinnyepürét helyezd vissza még 1 órára a mélyhűtőbe. Majd fagylaltoskanállal készíts belőle gombócokat. A dinnye másik felének egy részét vágd fel kör alakban cikkekre, és a gombócokat helyezd a dinnyére.

Így várd a vendégeket egy forró nyári délutánon.