LEHÚZÁS

A hét po­énja: A NAV még a Mi­ku­lást is meg­bün­tette!

Nem la­ca­fa­cá­zik a NAV! Az el­len­őrök, sze­rető csa­lád­nak ál­cázva ma­gu­kat, ház­hoz ren­del­tek egy Mi­ku­lást. Bol­do­gan ün­ne­pel­tek, fotók is ké­szül­tek, majd ami­kor nem kap­tak szám­lát, elő­húz­ták a NAV-os iga­zol­ványt!

A NAV ellenőrei tényleg nem szórakoznak! Házhoz rendeltek egy Mikulást azzal az ürüggyel, hogy meglepik gyermeküket az ünnepre. 

Fotó: 123RF

Alaposan felkészültek, szerető családnak álcázták magukat, még a gyerek viselkedéséről is költöttek egy kis mesét, hogy legyen támpontja a gyanútlan Mikulásnak, ha rátérnek arra, hogyan viselkedett a gyerkőc. Amikor a jóságos Mikulás bácsi megérkezett, boldogak voltak, még közös fotót is készítettek. Aztán amikor elértek a lifthez, és épp megkapta volna a pénzét, visszahívták a lakásba, mondván: a konyhában még szívesen mutatnának valamit. Ez a valami pedig a NAV-os igazolványuk volt - számolt be az esetről a Tények. Az ellenőrök így ingyen letudták a Mikulás-napi műsort, és kicsit rádolgoztak az év végi bónuszra is!

Mivel a Mikulás nem adott a kis műsora után számlát, és ezt azzal tetézte, hogy még vállalkozói igazolványa sem volt, az ellenőrök megbírságolták. Ez 200 ezer forint is lehet. A férfi azt mondta: mivel egy évben csak egyszer tudja ezt csinálni, nem gondolta volna, hogy ebből baja lehet.

Hogy a gyerek milyen lelki sérüléseket szenvedett, amikor kiderült, hogy a Mikulás nem számlaképes, sőt, nem is vállalkozó, arról nem beszél senki!

Az adóhatóság a konkrét üggyel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni. Viszont a Tényeknek elmondták: decemberben keményen ellenőrzik azokat a szolgáltatókat és kereskedőket, akik az adventtel és a karácsonnyal kapcsolatban árulnak, így aztán a szaloncukorárusoktól a síkölcsönzőkig mindenkit. Még a Mikulás sem kivétel!

Forrás: Tények