INSIDER

A NAV el­in­tézte: Idén el­ma­rad­hat a Fe­kete Pén­tek

Mil­li­ár­dos csa­lás gya­núja miatt száll­ták meg az egyik leg­nép­sze­rűbb web­áru­ház, a Mall.hu szék­he­lyét a NAV em­be­rei Bu­da­pes­ten.
  • Szerző: Ripost

A NAV pénzügyi nyomozói az NNI Vagyonvisszaszerzési Hivatalával együttműködve nagyszabású, országos akciót hajtottak végre, aminek célja a Mall.hu webáruház alá szervezett bűnszervezet felszámolása. Ennek tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás - írja a Zoom.hu

Sajtóértesülések szerinta cég az eladott termékei után feltehetően nem fizette meg az áfát, és azzal is trükközhettek, hogy a piac árnál jóval alacsonyabban, kis csomagolási hibás terméknek álcázva adtak el elsőosztályú termékeket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Mall.hu az üggyel kapcsolatban közölte:

"A mai nap során egy munkavállalónk tevékenysége kapcsán a NAV és az NNI helyszíni vizsgálatot kezdeményezett társaságunknál. Mindenben együttműködünk a hatóságokkal annak érdekében, hogy a nyomozást mielőbb megnyugtatóan lezárhassák, a nyomozás sikere érdekében további információt jelenleg nem áll módunkban megosztani."

Azt még hozzátették,hogya hatósági intézkedés miatt a megrendeléseket jelenleg nem tudják teljesíteni, de minden rendelkezésükre álló jogi eszközt igénybe vesznek, hogy visszaállítsák a normál ütemtervet, és hogy kiszállítsák az árukat.

Vagyis igencsak veszélybe kerülhet az idei Black Friday, ha a webáruház nem igyekszik! Rengetegen rendelnek ugyanis a Mall.hu weboldalán keresztül, főleg a Fekete Péntek idején.