KÜLFÖLD

Bru­tá­li­san meg­ver­ték a mig­rán­sok a nagy­ma­mát, de őt kül­dik bör­tönbe

A svéd asszonyt "in­ter­ne­tes gyű­lö­let­be­széd" miatt már hat­szor ki­hall­gat­ták és a 200 ol­da­las jegy­ző­könyv alap­ján 8 pont­ban meg­vá­dol­ták. Az "utolsó szó jogán" szív­szo­rító vi­de­ó­ban szólt a své­dek­hez.
  • Szerző: SZM

A bevándorlók brutálisan megvertek egy svéd nagymamát, aki internetes bejegyzésekkel "vágott vissza". Most közel áll ahhoz, hogy börtönbe kerüljön. 

Christina Öberg bejegyzéseire felfigyelt a svéd rendőrség világhálót elemző részlege, a nyugdíjas asszonyt pedig azóta hatszor kihallgatták.

Az alábbi, angolul feliratozott videóban Christina Öberg leszögezi, hogy bűnösnek tekintik, mert elmondta az igazságot. Először tavaly júniusban hallgatták ki, de még ügyvédet sem rendeltek ki mellé. Amikor két óra múlva szabadult, az a kérdés motoszkált benne, hogy ez miért történt meg vele? Hiszen csak arra hívta fel a figyelmet, hogy az iszlám nem vallás, hanem egy veszélyes ideológia.

Amikor másodszor hallgatták ki, éppen orvoshoz kellett volna mennie. Ám a jönköpingi rendőség nyomozója közölte vele, hogy az ügyész kérésére el kell koboznia a telefonját.

"De hát nekem sokízületi gyulladásom van és nagyon rosszul érzem magam" – próbált meg védekezni a idős asszony. Mindhiába. Annyira ideges volt, hogy már a telefonjának a jelszava sem jutott eszébe. – Semmi gond – mondta neki a nyomozó. Majd a mi embereink megoldják..

Aztán a nyomozó közölte, haza kell vele mennie, hátha találnak az otthonában számítógépet, iPadet... Hónapokig nem kapta vissza az új iPadjét, amikor pedig visszakérte, a nyomozó elismerte, hogy nem találtak rajta semmit.

Eközben a címlapon
– Egyáltalán, miért hallgatnak ki engem, amikor számtalan bevándorló svéd lányok tucatjait erőszakolja meg, mások pedig autókat gyújtanak fel? – kérdezte az idős asszony.

A hat kihallgatás során csaknem 200 oldalnyi “vádirat” készült ellene...

A videóban Christina Öberg  elmesélte, hogy 2016-ban biciklivel indult el otthonról. Egy kis alagút vezetett az út alatt, ahol bevándorlók egy csoportja múlatta az időt. Csak annyit kért az egyiküktől, hogy álljon félre, hogy el tudjon menni a biciklijével. Azonnal leütötték. Tiszta vér volt, amikor magához tért. A kórházban megállapították, hogy agyvérzése is volt, és a migránsok az orrát is eltörték.

Arra gondolt, hogy a családja már a XV. század óta Svédországban él, de most senki nincs, aki segítene rajta... Csalódott a kormányban, amely beengedte azokat az embereket, és úgy érezte, hogy elege lett mindenből.

A videón később ismét visszatér a kihallgatására, amelyen a gyermekkoráról is kérdezték. Drogozott-e akkoriban? Volt-e bűnözőkkel bármilyen kapcsolata? Milyen feleség volt, amikor férjhez ment? Milyen ember volt a férje? Hogy bánt a gyermekeivel?

Végül, nyolc /!/ vádpontban fog dönteni a bíróság. Az asszony fél, hogy börtönbe kerül, ha pedig pénzbüntetést kap, nem tudja kifizetni. A migránstámadás óta tovább romlott az állapota, és még a lakbérét sem tudja teljes egészében kifizetni.Kedvezményt pedig nem kapott.

Attól retteg, hogy elveszik a bérlakását és odaadják a harmadik világból érkezett bevándorlóknak, éppen úgy, ahogy az már más svédekkel is előfordult...

"Annyira fáradt vagyok, hogy egész nap csak fekszem – mondja összetörten... -, de a dühöm továbbra sem szűnik meg. Miért nem mondjátok ti is, hogy elég volt? Miért nem csináltok ti is valamit? Miért csak a Facebookra posztoltok? A szociáldemokrata párt az életünkre tör! Ők el kellene tűnjenek! Az agymosás a sírba visz bennünket, hát nem értitek? Használjátok az agyatokat!Én ebben az országban szeretnék maradni.

Akik engem megtámadtak, továbbálltak. Engem pedig el fognak ítélni...