SZTÁRDZSÚSZ

Így ün­nep­lik az anyák nap­ját A Nagy Duett sztár­jai

Május első va­sár­nap­ján A Nagy Duett ver­seny­zői sem fe­led­kez­nek el az édes­anyák­ról. A műsor sztár­jai a Ri­post­nak el­árul­ták, ho­gyan ké­szül­nek az ün­nepre, sőt még né­hány régi ti­tokra is fény de­rült.
  • Szerző: BDF

Keveházi Krisztina

Keveházi Krisztina azon szerencsések közé tartozik, aki mindennap megölelheti édesanyját, hiszen a mai napig egy fedél alatt élnek. „Mindig otthon ünnepelünk az egész családdal. Különösebb ajándékot nem veszünk, a kisebbek készülnek versekkel, mondókákkal és természetesen egy szép csokorral” - árulta el a -nak Krisztina. „Amikor kamasz voltam, mindig hatalmas cserepes virággal leptem meg anyut. Egyszer pedig egy óriási barackfát vettem, ami a mai napig megvan, és imádja.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Csobot Adél

A második gyermekével várandós Csobot Adél odavan az ünnepekért. Így az anyák napját is minden évben nagyon várja. Pláne, amióta őt is felköszöntik május első vasárnapján. „Minden évben nagyon szeretetteljes és különleges nap. Mindig személyre szabott, kézzel készített aprósággal, virággal készültem anyunak, aki teljesen meghatódott. Akárcsak én, amikor Nátán köszöntött fel.”  

Rózsa György

Megrendítően vallott édesanyjáról Rózsa György, aki néhány éve búcsúzott el örökre a mamától. Az egykori műsorvezető gyakran kilátogat a temetőbe, ez most sem lesz másképp. „Sajnos elvesztettem az édesanyámat, a lányom, Csilla anyukája is egészen fiatalon ment el. Így nálunk az anyák napja nem örömünnep. Természetesen mindig kimegyünk a temetőbe. Az anyák napja arra jó, hogy végiggondoljam, nem hiszem, hogy valakinek jobb anyukája van, mint nekem volt.”

Horváth Tamás

Fotó: Horváth Tamás édesanyja
Fotó: Horváth Tamás édesanyja

Horváth Tamás 18 éves volt, amikor elment az édesanyja. Az énekes idén egy kedves emlékkel gondol vissza a mamára. „Anyák napjáról nekem mindig eszembe jut egy emlék. Nyolc éves voltam, amikor az első verset írtam anyunak, a mai napig emlékszem rá. Nagyon-nagyon jó emlék, egy képeslapra írtam, anyukám ezt megőrizte, és most már én őrzöm.”

Wolf Kati

Amióta Wolf Katinak is vannak gyermekei, teljesen átértékelődött benne az anyák napi ünnep. „Mindig eszembe jut, hogy mennyire hálás vagyok édesanyámnak azért, amit végig csinált. Amióta anyuka vagyok, azóta értem igazán, ez mit is jelent. Az is mindig eszembe jut, milyen érzés volt, amikor én először hallottam meg a gyermekem szájából, hogy anya. Az valami leírhatatlan.”

Kamarás Iván

Kamarás Iván nagyon fontosnak tartja a nők ünneplését az év mind a 365 napján, de ezeken a kiemelt, különleges alkalmakkor még inkább. „Nem mindig van alkalmam személyesen találkozni anyuval, mert Pécsett él, de természetesen felköszöntöm őt. Egyébként mindennap beszélünk telefonon” – mondta el a -nak a színész, aki egy vicces, gyerekkori történetet is elmesélt. „Kiskoromban apám adott nekem tíz forintot, hogy vegyek virágot anyunak. Eltettem, gondosan őrizgettem, de annyira elcsábultam egy fagyi láttán, hogy elköltöttem a pénzt. Aztán olyan lelkiismeret furdalásom volt, hogy megláttam egy orgonabokron, onnan téptem neki virágot. De persze most már nem elcsent orgonacsokorral örvendeztetem meg, a legnagyobb ajándék mindkettőnknek a közösen eltöltött idő” – emlékezett vissza nevetve Kamarás.

Eközben a címlapon

Gönczi Gábor

(Fotó: Hot magazin/ Csorba Márta
(Fotó: Hot magazin/ Csorba Márta

Gönczi Gábor családjában megnőtt az édesanyák és nagymamák száma, mióta kisfia megszületett. A Tények műsorvezetője számára fontosak a családi ünnepek, ezért az anyák napját is méltóképpen ünnepelik meg a családdal. "Nagyon szerető, nagyon összetartó család voltunk mindig is. Az egész gyerekkoromra úgy emlékszem vissza, hogy nagyon jó volt, nagyon szeretetteljes. Az én édesanyám a mai napig összetartja a családot, most már ráadásul két ilyen anyukával is együtt lehetünk, mert ugyanez a párom édesanyjára is igaz. Nekünk két tyúkanyónk van, akikre mindig lehet számítani" - mondta el a -nak Gönczi Gábor.

Kollányi Zsuzsi

Kollányi Zsuzsi minden évben sárga virágokkal köszönti édesanyját ezen a jeles napon! Az énekesnő a sok fellépés miatt csak ritkán látja anyukáját, viszont olyankor kulturális programokra mennek el együtt. "Színházba és dumaszínházba járunk, ha időnk engedi" - mondta el a -nak Kollányi Zsuzsi és hozzátette, anyukája már nagyon várja, hogy végre nagymama legyen és már az első babaholmikat is beszerezte leendő unokájának.

Rippel Feri

Rippel Feri május hatodikán két évfordulót is ünnepel a családdal. Anyukája születésnapja és anyák napja ugyanis egybe esik. A Nagy Duett versenyzője elárulta a -nak, hogy náluk minden nap anyák napja van, hiszen testvérével, Viktorral úgy bánnak édesanyjukkal, mintha mindig május első vasárnapja lenne. "Mi nagyon összetartó és együtt létező család vagyunk. Viktorral rengeteget utazunk, de amikor itthon vagyunk, akkor egy nagy közös családi házban lakunk. Mi minden nap édesanyánkat ünnepeljük."