KÜLFÖLD

A meny­asszo­nya a szer­szá­mát becs­mé­relte, ezért ölt az il­le­gá­lis mig­ráns

A 40 éves, bün­te­tett elő­életű iraki kurd férfit több­ször is ki­uta­sí­tot­ták Auszt­ri­á­ból, de ő so­ha­sem ment el az or­szág­ból. Most élet­fogy­tig­lanra ítél­ték.
  • Szerző: SZM

Gyilkosság miatt ítélte el az egyik bécsi bíróság Daban K. iraki kurd férfit, aki heves szóváltás közben leszúrta az élettársát, egy hétgyermekes anyát, szintén iraki migránst.

Daban K. 2005-ben érezett meg Ausztriába, ahol a menedékjog iránti kérelmét először elutasították, de nem lehetett őt deportálni, mivel „jogosult volt kiegészítő védelemre.”2011-ben zsarolás miatt elítélték és elrendelték, hogy hagyja el Ausztriát. Ő persze maradt és még menedékjogi kérelmet sem nyújtott be, mert – feltehetően attól tartott, hogy ismét elutasítják.

2016-ben börtönre ítélték kábítószer-kereskedelemért, majd kilenc további hónapra testi erőszakért. Ám soha nem került a hűvösre, mert a pszichológiai szakvélemény szerint „fogvatartásra alkalmatlannak” minősítették. 2017-ben ismét tartózkodási engedélyt kért, de ezt ismét megtagadták. Egy második fellebbezés benyújtása után egyszerűen az országban maradt, mintha semmi sem történt volna.

A 40 éves férfi az 50 éves Nagsha R.lakásában élt, a kapcsolatuk azonban nem volt felhőtlen.

A bíróság előtt azt vallotta, hogy a nő legalább három férfival megcsalta, és akkor szakadt el benne a cérna, amikor a szemébe vágta, hogy túl kicsi a szerszáma, és már nem is akart vele együtt aludni.

Daban K. –t életfogytiglani börtönre ítélték, de a döntés még nem végleges, mert valószínűleg fellebbezni fog.

Forrás: Voiceofeurope

Eközben a címlapon