INSIDER

A megölt sólyi kislány szülei találkoztak a gyilkossal, ez történt

Végre szembenézhettek 8 éves kislányuk gyilkosával a sólyi Horváth Adrienn szülei a bíróságon, de ez sem hozott számukra megnyugvást. Dühösek lányuk gyilkosára, és nehezen viselték, hogy az ügy tárgyalásán újra végig kell élniük a történteket. Adrienn édesanyja a szíve fölött hordja megölt kislánya fényképét.
  • Szerző: Ripost

Szomorú pár várakozott csütörtök reggel a Veszprémi Törvényszék aulájában. Egy ajtót figyeltek meredten, amely az udvar felől nyílik. Győző és Zsanett, Horváth Adrienn szülei hónapok óta készültek arra, hogy szembenézzenek kislányuk gyilkosával. 
"Soha nem találkoztam a fiúval, nem is ismerem. Meg akarom nézni, milyen" – suttogta az édesanya.

Láthatóan mindkettőjüket feldúlta, amikor végül kommandósok kíséretében, vezetőszáron, a fejét mélyen lehajtva megérkezett F. Ferenc. A fiú szülei is eljöttek. Édesapja napszemüveget viselt, a kapucnit mélyen a szemébe húzta, édesanyja is igyekezett mindenkit kerülni. Úgy tudjuk, rendszeresen látogatják fiukat a börtönben, és a mai napig abban bíznak, hogy kiderül: nem ő követte el a gyilkosságot. 

Anya, nem tudom, mit mondjak"

Az ügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel, 14 éven aluli ember sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja F. Ferencet. Gulyás Ildikó ügyész részletesen ismertette, mi is történt azon az egy évvel ezelőtti májusi délutánon.


"Miután egy bűvésztrükkel rávette a kislányt, hogy összeköthesse a kezét a háta mögött, a derékig érő Séd patakba vitte. Ott a kislány nem halt meg, csak eszméletét veszítette. Az alélt testet csaknem 200 méterrel odébb vonszolta, és lefektette a fövenyre. Itt egy kővel többször is megütötte a fejét, az orrnyergét, és egy késsel fejbe szúrta. Majd szexuális vágyat érzett, ezért mezítelenre vetkőztette. Ezután egy műanyag kötelet kötött a nyakába, és visszavitte a patak vizébe. Ott a hínárokkal rögzítette, majd magára hagyta, és visszatért hajmáskéri otthonába" – fejtegette az ügyész.

„Anya, nem tudom, mit mondjak” - csendült fel közben ByeAlex dala a tárgyalóteremben. F. Ferenc édesanyjának a telefonja szólalt meg. 

„Újraéltem az egy évvel ezelőtti borzalmakat”

A bíró kegyeleti okokra hivatkozva ezt követően zárt tárgyalást rendelt el. Az áldozat édesanyja bent maradhatott, de az apját, Győzőt kiküldték, mert őt később tanúként akarja meghallgatni a bíróság. 
"Azt hittem, jobb lesz, ha látom a lányom gyilkosát. De nem lett jobb. Most a tárgyalóban alig bírtam ki, újraéltem az egy évvel ezelőtti borzalmakat. Sem a gyilkos, sem a családja nem kért tőlünk bocsánatot. Nem volt lehetőségem szólni hozzá, de őszintén, nem is szeretnék. Nem tűrik a nyomdafestéket azok a szavak, amiket most mondanék!" – mondta remegő hangon a %%-nak. 


Közben a tárgyalóban kihallgatták F. Ferencet, aki értesüléseink szerint részben beismerte a bűncselekményt, csak a nemi erőszakra vonatkozó részt tagadja. A pszichológus szakértő szerint a fiú beszámítható, igaz, mind az érzelmi intelligenciája, mind az értelmi képessége rendkívül alacsony.

„Néha automatikusan érte indulok az iskolába” 

Nem tudta megindokolni a tettét, nem is nagyon mondott semmit. Rettentő érzés ez nekem!"

Amikor megláttam a szüleit, dühöt éreztem, hiszen ők nevelték fel azt az embert, aki megölte a gyerekem!

– árulta el a tárgyalás után a %%-nak Zsanett, Adri édesanyja.

Amikor azt taglalták, hogyan gyilkolta meg Adrit, akkor rám tört a mérhetetlen bánat, amit már egy éve érzek. Az éjszakák a legnehezebbek, nem tudok aludni. Néha előfordul, hogy munka után automatikusan az iskolához megyek, hogy hazahozzam őt, és késként hasít belém, hogy már nem láthatom többet. A családunk beleroppant az elveszítésébe, nagyon hiányzik nekünk. A bátyja, Dani el sem jött a tárgyalásra, annyira megviselték a történtek."

Adri viszont itt volt: itt, a nyakamban, ezen a medálon

- mutatta.

Nem sokkal a gyilkosság után volt a születésnapom, édesanyámtól egy gravírozott medált kaptam. Adri van rajta, az egyik utolsó fényképe alapján készült. Itt hordom őt a szívem felett. Így legalább mindig velem lehet."

A tárgyalás és a döbbenetes ügy további részletei a pénteki %% napilapban olvashatók!

És ezeket olvastad már?