FAZÉK

A legszebb karácsonyi süti: gyümölcsös habcsókkosár

Nyûgözz le mindenkit ezzel az álomszép desszerttel! Legyen nálad is az ünnepi asztal dísze idén ez a látványos finomság!

Igazán elegáns ünnepi desszertet készíthetsz! Az ötlet zseniális és nagyon egyszerűen megvalósítható.


A legjobb dolog benne az, hogy szabadon használhatod a fantáziádat!


A desszert alapját egy habcsókkosár adja, amit aztán megtölthetsz a kedvenc krémeddel, és gyümölcsökkel díszítheted a tetejüket.


A krém lehet vaníliás, vagy gyümölcsös is akár. Arra azért vigyázz, hogy ne legyen túl nedves, nehogy szétáztasd vele a ropogós habcsókokat!

Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje
  • 9 ek. cukor
  • 3 kk. ecet
  • pici citromlé

A krémhez:  

  • 10 dkg liszt
  •  25 dkg margarin/vaj, vagy fele-fele
  • 12 dkg cukor
  • vanília aroma
  • csipet só
  •  4 dl tej

Díszítéshez:  

  •   fagyasztott bogyós gyümölcsök

Így készítsd el a kosárkákat:
1. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket, úgy, hogy folyamatosan adagolod hozzá a cukrot apránként.
2. További folyamatos keverés mellett dolgozd hozzá az ecetet és a citromlevet is.
3. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe formázd nyomózsákból a kosárkákat.


4. 130 fokra előmelegített sütőbe tedd, de ekkor a hőmérsékletet vedd le 110 fokra és nyisd résnyire a sütő ajtaját. Így süsd, amig el nem készülnek.

Így készítsd el a krémet:
1. A lisztet keverd el a cukorral, öntsd fel apránként a tejjel,  keverd csomómentesre.
2. Darabold bele a margarint, és állandó keverés mellett olyan sűrűre főzd, hogy az edény falától elváljon.
3.Ízesítsd kedvedre!

Tipp: Ha nincs kedved a kosárkákkal bíbelődni, a bolti habcsókokat is megtöltheted egy keményebb textúrájú krémmel, így tényleg 10 perc alatt kész lehetsz a gyönyörű desszerttel!