FAZÉK

A leg­könnyebb mál­nás tú­ró­torta, amit va­laha ettél

Miért sü­tö­get­nél a forró ká­ni­ku­lá­ban? Ké­szítsd el ezt a sütés nél­küli tor­tát laza csuk­ló­val! Igazi hű­sítő desszert, rá­adá­sul kí­mélő, hogy más­nap is csini le­hess a für­dő­ru­cid­ban!

 

Sokszor mondják, hogy a diétás sütemény nem lehet szép, sosem olyan kívánatos, mit amiket a cukrászdában lehet kapni. Ez nem igaz! Íme, itt a cáfolat: ez a fogyókúrás málnatorta gyönyörű! És valljuk be, imádjuk a málnás desszerteket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

(Knap Daniella receptje)

Torta alap: 8-10 dkg Update1 kókuszos keksz 5 g porrá darált édesítő (pl. Update Zero) 35 g olvasztott vaj Krém: 25 dkg túró 1,5 dl tejföl 3 dl cukrozatlan habtejszín 1 rúd vanília

10 g por állagú édesítő pl. Update1 Zero 1 kupaknyi Update Lovely sweet édesítő 1/2 vaníliarúd kikapart belseje 10 g zselatin + 50 g víz a feloldáshoz

Díszítés: 2 dl cukrozatlan habtejszín

Eközben a címlapon

1/2 vaníliarúd kikapart belseje 15 g porrá darált Update Zero 1 lapzselatin

125 g friss málna 50 g pirított mandulaszelet

Így készítsd: Egy 16 cm átmérőjű

  1. Morzsold össze a kekszet, keverd bele a porrá darált édesítőt és csorgasd rá az olvasztott vajat. Dolgozd össze, majd nyomkodd a keveréket egy 16 cm átmérőjű tortaforma aljába, tedd hűtőbe.
  2. A krémhez törd össze a túrót villával, add hozzá a tejfölt, a folyékony édesítőt és a kikapart vaníliarúd belsejét, keverd össze.
  3. Egy másik tálban verd fel a tejszínt, add hozzá az édesítőt és a vaníliát, így együtt verd tovább a habot, míg egészen kemény lesz. A zselatint oldd fel kevés vízben, és melegítsd majdnem forrásig, majd húzd le a tűzről. A felvert tejszínt óvatosan forgasd a túróba. Ebből a krémből kanalazz át egy keveset a zselatinoldatba (ne legyen forró!), keverd össze, majd ezt forgasd bele túrókrém egészébe.  
  4. A túrókrémet oszlasd el a tortaalapon, majd tedd vissza a hűtőbe.
  5. A torta tetejét zselatinnal fixált (fenti módszer szerint) ízesített tejszínhabbal díszítsd. A maradék habbal kend be vékonyan a torta oldalát, erre tapaszd a pirított mandulaszeleteket. Tálaláskor friss málnaszemekkel díszítsd.