TREZOR

A leg­jobb trükk! Soha töb­bet nem fe­lej­ted el a netes jel­sza­va­dat

Jel­szó123? Eset­leg a szü­li­na­pod? Ugye nem? De ha biz­ton­sá­got sze­ret­nél, az könnyen ká­oszba ful­lad. Itt a meg­ol­dás!
címkék:

Ugyanazt a jelszót használni minden weboldalon nagyon veszélyes – ezt reméljük, mindenki tudja. De ha mindenhová mást adsz meg, azt képtelenség megjegyezni. Szerencsére van egy nagyszerű pofonegyszerű megoldás arra, hogy ne buggyanj meg, de az adataid is biztonságban legyenek!

1.    Találj ki egy egyszerű mondatot, amit könnyen megjegyzel. Például: „Ne nyaggass már folyton ezzel!”

Használd a mondat szavainak első betűit, felváltva kis és nagybetűkkel, illetve számjegyekkel helyettesítve. (Nem téveszted el, ha a betűre hasonlító számot veszel, pl.: A=4, E=3, H=8, stb.) Így: „NnMf3”

"Ön már regisztrált az oldalra!" "Nem emlékszem erre a helyre..."
forrás: Pinterest
"Ön már regisztrált az oldalra!" "Nem emlékszem erre a helyre..." forrás: Pinterest

2.     Ha valahová beregisztrálsz, csapd hozzá a cég kezdőbetűit vagy rövidítését nagybetűkkel a jelszó elejére vagy végére: pl. Facebook – FB, Gmail – GM, stb. A példa szerint a Facebookra például ezzel jelentkeznél majd be: „NnMf3FB”, a Google-ra ezzel: „NnMf3GM”.

3.    Voilá, kész is vagy a megjegyezhető, de mégis mindenhol személyre szabott jelszavakkal! És soha többet nem kell olyan emlékeztető kérdésekre válaszolnod, hogy hogy hívták a töritanárodat harmadikban…

forrás: Pinterest
forrás: Pinterest

Forrás: Purewow.com

Eközben a címlapon
címkék: