OTTHONKA

A leg­jobb öt­le­tek, hogy te­rítsd meg az asz­talt ka­rá­csony­kor

A ka­rá­csony kü­lön­le­ges al­ka­lom, hi­szen az egész évi haj­sza után végre együtt lehet a csa­lád. Fon­tos, hogy ennek a szép es­té­nek a va­cso­ra­asz­tal­nál is meg­ad­juk a mód­ját. Cso­dá­la­tos öt­le­te­ket mu­ta­tunk!

Ha még nincs ötleted  az idei karácsonyiterítékhez, az alábbi inspirációk egészen biztosan a segítségedre lesznek. Fontos szempont, hogy az asztal ünnepélyes, dekoratív legyen, de ne kelljen vele órákig foglalkoznod. Így tedd az ünnepi terítéket és karácsony napját is egyedivé!

1. Használd a karácsony színeit!

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: 123RF

Terítsd meg az asztalt egy piros terítővel, használj zöld szalvétát, piros masnit, egyszerű nyers színű vagy fehér étkészletet, gyertyákat. Néha az egyszerűbb a szebb, így vigyázz arra, hogy ne lőj túl a célon. Lehet, még kiegészítenéd a dekorációt angyalkákkal is, de távolodj el egy kicsit az asztaltól, tekints rá, és látni fogod, mi az, ami már nem odavaló. Így varázsolj karácsonyi hangulatot, tedd klasszikusan letisztulttá az ünnepet!

2. Nem hibázhatsz, éljen az egyszínűség!

Fotó: 123RF

Idén nagy divat a szürke színvilága az ünnepi asztalon. Igényesen, szépen dekorálhatod akár az egész szobát, minden anyag, forma, kellék választásával használd ki azt a harmóniát, amit az egymáshoz illeszkedő árnyalatok biztosítanak.

3. Díszíts természetes anyagokkal!

Eközben a címlapon
Fotó: 123RF

Ha eredeti faasztalod van, akkor még a terítőt is elhagyhatod. Egyszerű, fehér étkészletet használj, díszítsd az asztalt karácsonyi keksszel, fahéjjal, tobozzal, mézeskalács csillaggal, fenyőgallyal. Elhelyezhetsz akár narancsot is a tányér mellé. Ízléses, természetes látvány tárul majd eléd. Nem kell új abroszt és teljes dekorációt venned!