OTTHONKA

A leg­jobb öt­le­tek, hogy na­gyobb­nak tűn­jön a la­ká­sod

Zsú­folt a la­ká­sod? Ele­ged van a sok bú­tor­ból, de a cuc­caid más­hogy nem fér­nek el? Most meg­mu­tat­juk a leg­tu­tibb trük­kö­ket, hogy ott­ho­nod tágas és prak­ti­kus le­gyen. Mert min­denre van meg­ol­dás.

Akinek van bútor a lakásában, kénytelen szembenézni a problémával, hogyan lenne a legpraktikusabb az elrendezés úgy, hogy dekoratív is legyen? Megmutatjuk a legjobb trükköket, hogy a legkisebb vagy legzsúfoltabb tér is óriásinak és tágasnak tűnjön.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. A funkciót nézd!

A legfontosabb, hogy meghatározd, mire fogod használni a szobát!

Ha tudod, hogy mit szeretnél, már sokkal egyszerűbb rangsorolni a bútorokat, így azt is megtalálhatod, amire egyáltalán nincs szükség.

Azt is gondold át, körülbelül hány ember fordul majd meg. Így pontos adataid lesznek például az ülőhelyek számáról. 

2. Keresd meg a fókuszpontot!

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Legyen egy központi elem, ami köré berendezed a szobát. Ez lehet a TV, a kandalló vagy egy hatalmas ablak. Ha a TV köré szervezed a nappalit, tartsd szem előtt, hogy amilyen nagy a készülék átmérője, legalább háromszor olyan távolra tedd a kanapét!

3. Tervezd meg!

Ha szimmetrikusan rendezed be az étkezőt, az általában összenyomja a teret. Törekedj az asszimmetriára, hidd el, csodákra képes!

4. Ne zsúfolj!

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

A nagyobb bútordarabok köré ne pakolj sok apró dolgot. A hálóban az ágy mellett csak egy kis éjjeli szekrény legyen, vagy ha nagyon kicsi a szoba, akkor egyáltalán semmit mással ne zsúfold a teret.

Eközben a címlapon

5. Hagyj teret a mozgásra!

Ha egy szobában két ajtó is van, nem szerencsés eltorlaszolni a közlekedő részt szekrényekkel és székekkel. Próbálj teret hagyni, hogy az eljutás egyik pontból a másikba, ne ütközzön akadályokba.

6. A csíkos segít

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)
A csíkos minta segít megnyitni a teret.

Szerezz be egy csíkos szőnyeget vagy párnákat, de vigyázz, hogy passzoljanak a szoba hangulatához. A legjobb, ha ilyen mintájú a kanapéd. 

7. Legfontosabb a kényelem

Úgy helyezd el a bútorokat, hogy mindent elérj kényelmesen, mondjuk a kanapéról. Azonban arra is figyelj, hogy a használatban lévő székek és puffok mellett könnyedén elférhessen bárki!

8. Használj üveget!

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

A legjobb az, ha az étkező- vagy a dohányzóasztal üvegből készült. Így nem fogja le a beszűrődő természetes, vagy mesterséges fényeket. Nem lesznek sötét lyukak a lakásban.