FAZÉK

A legdögösebb lencseleves, amit valaha ettél

Zseniális kombináció: Felmelegít, és a kilóidat is lerobbantja ez az illatos, fûszeres leves!

Itt az ősz, a finom, gőzölgő levesek időszaka. Ez az új recept garantáltan felpörget és melegen tart majd a hűvös estéken! Merész és dögös a chili és Cayanne-bors párosítása a lencsével! Amellett, hogy finom és melengető, még egészséges is. De a legzseniálisabb mégis az, hogy szédületes tempóban robbantja rólad a zsírt!

Lencseleves másként


Hozzávalók:

  • 2 ek olivaolaj
  • 1 hagyma aprítva
  • 2 kaliforniai paprika darabolva
  • 3 db. édesburgonya darabolva
  • 3 gerezd áttört fokhagyma
  • 1/2 liter  zöldségleves
  • 1 konzerv aprított és hámozott paradicsom ( vagy 40 dkg friss)
  • 40 dkg lencse párolva vagy előfőzve
  • 2 ek. chilipor
  • 1 ek. római kömény
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1/4 tk. Cayanne-bors
  • só, frissen őrölt bors, ízlés szerint

Így készítsd:
1.  Forró olajon dinszteld meg a hagymát, majd add hozzá a paprikát.

3. Fűszerezd meg.

4. Mehet a hozzá az édesburgonya és a fokhagyma, kevergesd, amíg félig megpuhul a krumpli.

5. Engedd fel a zöldséglevessel, mehet bele a párolt lencse, paradicsom.

6. Főzd kb. 30 percig, és tálald azonnal forrón.

 

Tipp: Tálaláskor dobd fel parmezánforgácsokkal és kukoricakenyér- -darabkákkal.