KÜLFÖLD

A ku­ta­tók is el­bor­zad­tak attól, amit a hír­hedt is­kola mel­lett ta­lál­tak

Az köz­tu­dott, hogy a ne­ve­lő­in­té­zet­ben ke­gyet­le­nül bán­nak a gyer­me­kek­kel, de most más is ki­de­rült.
címkék:
  • Szerző: Ripost
Illusztráció.
Illusztráció.

"Geológiai anomáliákat" fedezett fel egy hírhedt floridai nevelőintézet, a 2011-ben bezárt Florida School for Boys közelében egy, a terület megtisztításával megbízott kutató. Megállapításaik szerint a különös alakzatok sírok lehetnek.A Florida School for Boys 1900-as megnyitása után nem sokkal már rémtörténetek terjedtek. 111 éves történelme során jelentések tucatjai születtek arról, hogy milyen kegyetlenül bánnak a gondozásukra bízott gyermekekkel. Az iskolában alapvető nevelési eszköznek tartották a testi fenyítést, a személyzet gyakran véresre verte a gyerekeket.

Gyakoriak voltak a verekedések, sokakat társaik vagy gondozóik erőszakoltak meg- írja a time.com. Akit szökésen kaptak, az súlyos testi fenyítést kapott: ebbe többen bele is haltak, például a 15 éves Thomas Curry 1925-ben alig 29 nappal az intézetbe kerülése után vesztette életét. 1960-ban egy másik szökevényt agyonlőttek. Azt is tudni lehet, hogy legalább három esetben társaik gyilkoltak meg bentlakókat.

EZT OLVASTAD MÁR?

A korábbi összesítések alapján 1900-1973 között csaknem száz haláleset történt az iskolában, ahol korábban már 55 sírt tártak fel.

címkék: