Nincs

A karfiolrizs semmi ehhez képest! Új egészséges köret tarol a diétázóknál

Krémesen lágy karfiolköret, mennyei illatokkal, ízekkel! Önálló fogásként is megállja a helyét, de húsok mellé is eheted. A legjobb benne mégis az, hogy nem hizlal, bátran repetázhatsz belőle többször is!

Szereted a csőben sült krumplit, vagy a sajtos tésztát? Megértjük, ha rabja vagy a krémes-tejszínes-sajtos finomságoknak, de ha diétázol, jobban teszed, ha elfelejted szénhidrátokban gazdag köreteket, egytálételeket. VISZONT! Ezt nézd! Itt egy nagyon könnyen elkészíthető, diétás csodakaja, ami nagyon hasonlít a régi kedvencekre, de sokkal egészségesebb!

Gyorsan elkészül és ráadásul alig van benne szénhidrát, így diéta közben is nyugodtan eheted!

Ha gluténérzékeny vagy, akkor is bátran fogyaszthatod!

Csőben sült karfiol

 
Hozzávalók:

  • 1 karfiol, apró rózsákra szedve
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • 20 dkg intenzív ízű sajt
  • só, bors
  • jalapeno paprika (ha szereted az erőset)
  • só, bors

Így készítsd:

1. A sütőt kapcsold be 180 fokra.

2. A karfiolt szedd rózsáira, késsel vagdald át, majd sós vízben főzd 2 percig. Azonnal szűrd le. Teríts el egy kivajazott tűzálló tálban.

3. A tejszínt, a reszelt sajt 2/3-át és a tojást keverd össze, sózd és borsozd ízlésed szerint, de csípős paprikát is tehetsz bele.  Majd a masszát terítsd el a karfiolon. A maradék sajtot szórd a tetejére.

4. Mehet a sütőbe! 20 perc alatt istenire sül.

TIPP:

- Az utolsó 5 percre tekerd fel 200 fokra, hogy  kicsit megpiruljon a teteje.

- Bolondítsd meg baconnel, vagy bármilyen más zöldséggel: remek egytálételt kapsz!