KÜLFÖLD

A ka­mera min­dent vett, kel­le­met­len meg­le­pe­tés érte a nya­ra­ló­kat a szo­bá­ban

Van, hogy a szál­lás­adók túl­lő­nek a célon, és a ven­dé­gek tudta nél­kül vi­de­óz­zák le őket.
címkék:
  • Szerző: Ripost
Illusztráció.
Illusztráció.

A múlt héten derült ki, hogy egy új-zélandi családot az írországi Airbnb-hosztjuk nemcsak, hogy felvett kamerával, de élőben közvetítette is a felvételt. Nem ez volt az egyetlen ilyen eset...

A corki lakásban rejtett kamerával készítettek felvételt a családról, akik a füstjelzőben találták meg az eszközt, és a férj számítástechnikai hátterének köszönhető, hogy az élő videót is.

EZT OLVASTAD MÁR?

A lakásmegosztó cég szabályzatában az áll, hogy a lakástulajdonosoknak joguk van kamerát szerelni a lakásba addig, amíg az nem a fürdőszobában, vagy egy olyan helyiségben van, ahol a vendégek alszanak, és amíg a vendégeknek van esélyük beleegyezni a helyzetbe.

De más hasonló esetre is fény derült - írja a theatlantic.com. Egy miami otthon kiadója már a nevét is eltévesztette a korábban használthoz képest, a vendég ekkor kezdett gyanakodni, hogy valami nem stimmel. Mint aztán kiderült, a miami otthonban a hálószobában volt a kamera.

Ez egyértelműen ellenkezik az Airbnb szabályzatával, mégsem lett nagyobb botrány a dologból. Bár sokakat megrémisztettek ezek az esetek, hozzátették, hogy 500 millió vendég használta eddig az Airbnb-n keresztül kiadott lakásokat, és az ilyen incidensek nagyon ritkák.

címkék: