RIPOSTER

A hor­vá­tok ta­gad­ják, hogy őri­zetbe vet­tük a rend­őre­i­ket

Ab­szo­lút el­len­té­tes nyi­lat­ko­za­tok szü­let­nek: Zág­ráb sze­rint a hor­vát és ma­gyar rend­őrök elő­ze­te­sen egyez­tet­tek a vonat ér­ke­zé­sé­ről.

Miközben Kovács Zoltán, a magyar kormány szóvivője tegnap este azt közölte, hogy a Magyarbólynál Magyarországra érkező, több mint ezer migránst szállító horvát vonat vezetőjét őrizetbe vettük, a vonatot kísérő 40 horvát rendőrt pedig lefegyvereztük, Zágráb tagad mindent. "Nem volt sem őrizetbe vétel, sem lefegyverzés.

A két ország rendőrsége előzőleg megállapodott egymással a kíséretről"

- mondta a Reutersnek a rendőrségi szóvivő, de később a horvát belügyminiszter is úgy fogalmazott: a rendőreik Magyarországgal egyetértésben érkeztek országunkba.

A horvátok szerint 36 rendőrük még az éjszaka folyamán haza is ért, ehhez képestBakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta: példátlan, hogy mintegy ezer migráns vasúton, felfegyverzett horvát rendőrök kíséretében, bejelentés nélkül érkezzen Magyarországra. Hangsúlyozta: a mozdonyvezető őrizetbe vétele mellett lefoglalták a vonatot, a negyven horvát rendőrt pedig lefegyverezték.