LELKIZŐ

A ha­lálra ké­szül a szí­nész­le­genda! Meg­rázó val­lo­más!

Tordy Gézát egyre ke­ve­seb­bet lát­hat­juk a szín­pa­don. Mióta no­vem­ber­ben kór­házba ke­rült, szinte egy­ál­ta­lán nem adott in­ter­jút. Most meg­rázó val­lo­más­sal törte meg a csen­det a szí­nész.

A 77 éves színészt nem nagyon kérik már szerepekre, és emberek előtt sem szívesen mutatkozik. Mióta novemberben hirtelen kórházba került, szinte nem is lehetett róla hallani. Elmondása szerint mostanában sokszor rosszkedvű, és úgy érzi, már csak egyetlen nagy szerep vár rá, a halál. "Nem nagyon keresnek, leszoktak rólam. Jobb így. Sem kedvem, sem ambícióm nincs már" - mondta a Szabad Földnek a kétszeres Jászai Mari-díjas színész-rendező.

(Fotó: MTI)
(Fotó: MTI)

"Mindenki meghalt körülöttem. Szinte végig szerencsétlenül alakult a magán­életem is. Nem maradt más célom, mint hogy a szeretteim egészségesek legyenek, én meg gyorsan és szenvedés nélkül menjek el. Nincs rosszabb a halálra ítéltetettség tudatánál" - mondta Tordy.

"Iszonyatosan megy az idő. Érezni lehet a sebességet. Gyerekkorunkban a nyár végtelennek tűnt, manapság egy perc az egész.

Az ember idős korában megérti, hogy mi lesz a következő nagy programja. Hát a halál. Nyolcvan felé közeledve aligha jöhetne más"

- írja a Bors.

Tordy Géza arról is mesélt, hogy mennyire örült a kitüntetéseknek és elismeréseknek, ugyanakkor úgy érzi, neki csak múltja van már. Szerinte a mai fiatalok már nem tudják, hogy milyen nagy nevek öltözőjében ücsörögnek, és bár nem a fiatal generáció hibája, de a szakma kissé felhígult, a tévét pedig elözönlötték a civilek, akiket színészként alkalmaznak.

Eközben a címlapon