MANI

A felcsavart szőnyeg esete - az egri Érsekkertben

Angyalföld, pálmafák, hawaii ing, rágógumi, elvtársak, dögös csajok, rongyláb fiúk, amerikai életérzés, és a rock and roll.

A történet, amely megelevenedik az egri Érsekkert színpadán – nem más, mint a Made in Hungária című musical.

"Fenyő Miklós emblematikus számai Méhes László rendező szerint benne vannak az emberek emlékezetében, ezért a megszólaló zene, a szöveg azokat is megérinti, akik korábban nem hallották ezeket a dalokat. Aki nem ismeri a musical keletkezésének a történetét, a számokat hallgatva joggal érezheti úgy, hogy a dalokat a színpadi jelenetekhez írták, pedig a valóságban fordítva történt.   Az általam játszott Bigali-ról mindennél többet mond el a keresztneve: elvtárs" - mondta Szerémi Zoltán színművész.

"Õ a rendszer szürke funkcionáriusa, az önhatalmú kultúrkomisszár. Elvakultságában és nyelvi fogalmatlanságában az sem jut el a tudatáig, hogy Ricky zenekarának számára kimondhatatlan neve épp azt jelenti, amit ő - lévén szűkebb hazája - a legjobban szeret. Ugyanis "Angelland" - magyarul: Angyalföld. Miller Zoltán így vall a szerepéről: Méhes Laci egyet kért tőlem, ne Jerry Lee-t akarjam eljátszani, hanem legyek önmagam. Mivel összesen 321-szer játszottam Ricky szerepét az Õsbemutatóban, így lehetek én magam is Fekete Gábor azaz Ricky ének múzsája."

Már az első találkozáskor működött az anyai ösztön köztem és a Ricky-t játszó Fekete Gábor között-tudtuk meg Tatár Gabitól, aki az anya szerepben tűnik fel a színpadon. Egy ilyen remek fiatalember édesanyjának lenni tökéletes színpadi szerep. Nehéz viszont otthon jó anyának lenni, mert Kata lányom, amikor felkel én már nem vagyok itthon, amikor lefekszik akkor meg még nem vagyok otthon. Sokszor mondja, hogy én vagyok a világ legjobb anyukája, pedig ilyenkor a legrosszabbnak érzem magam-tette hozzá befejezésül Tatár Gabi. Aki ellátogat Egerbe az Érsekkertbe olyan rendezvénytechnikát láthat, melyre joggal büszkék a tulajdonosok. Hazánk legmodernebb nézőterét és fedett színpadát „építették meg” XXII. századi hanggal és fénnyel, melyet egy német cég (Soundfactory) szállított és szerelt. Párnázott székek várják a nézőket, és ne adj isten, ha eső kerekedik, esőkabátot is osztanak.

És ezeket olvastad már?