MELÓ

Fé­lel­me­tes! A Fa­ce­book már a te­le­fo­nod ké­peit is látja

Azt már eddig is ész­re­vet­tük, hogy a Fa­ce­book arc­fel­is­merő fej­lesz­tése segít be­je­lölni em­be­re­ket a fény­ké­pe­ken, de most még ennél is sok­kal to­vább megy.
  • Szerző: T.D.

A Facebook új fejlesztést vezet be a Messengerben. A Photo Magic fantázianevű funkció átnézi a telefon fényképeit, összeveti az ismerőseiddel, kontaktjaiddal, és megkérdezi, szeretnéd-e bejelölni őket, illetve hogy elküldenéd-e nekik a képet.

Más is látja a képeidet (Fotó: usatoday.com)
Más is látja a képeidet (Fotó: usatoday.com)
"A szolgáltatás pár nap múlva jön Európába is."

Egy nagyon bonyolult problémát hidalnak át a Facebook elmondása szerint. Azt gondolják, hogy sokan elfelejtik, vagy nincs idejük elküldeni az ígért képeket ismerőseiknek. Mivel az arcfelismerő szolgáltatás össze van kötve a Facebookkal, így egyből ajánlatot kapunk a képen szereplő személyhez való továbbításra, ha pedig többen vannak a képen, akkor csoportüzenetben történő továbbítást ajánl fel a közösségi rendszer.

A Photo Magic bővítést külön kell majd bekapcsolni, nem automatizáltan érkezik, meghagyva a felhasználó szabad döntését a képeiben való turkálás engedélyezésére. Természetesen a beállításokban ezután is megmarad a képeken történő megjelölés blokkolása-funkció.