KÜLFÖLD

A dro­gozó, bör­tön­vi­selt musz­li­mot nem veszi vissza Ma­rokkó a bel­gák­tól!

Pedig Musz­tafa már ült 17 évet drog­ke­res­ke­de­le­mért és még 3 évre rács mögé ke­rül­het nemi erő­sza­kért is. Dehát kinek kell egy ilyen ember?
  • Szerző: SZM

A migránsbűnözőket még a büntetésük letöltése után sem könnyű kitoloncolni az országból már onnan, ahol ezt a törvények megengedik, mert például Svédországban ezt megtiltják.Most azonban a belga hatóságok állnak értetlenül az előtt, hogy Marokkó egyszerűen nem hajlandó visszafogadni egy börtönviselt bűnözőt – írta a Lesoir.be.

Bali Mustafát 17 évre ítélték drogkereskedelemért, majd 2018 májusában újabb három évre ítélték nemi erőszakért. Így hát nem is csoda, hogy a belga állam nem ragaszkodik ahhoz, hogy továbbra is a területén maradjon.

Ráadásul e kiváló ember testvére, Samira Bali szintén 27 évig a börtönben ül, korábbi házastársának meggyilkolásáért.

Maggie De Block államtitkár most bejelentette, hogy Marokkó megtagadta Bali Mustafa okmányainak kiadását. Ezek nélkül őt viszont nem lehet jogszerűen deportálni. Viszont amíg ez a huzavona tartott, lejárt az a nyolc hónap, amelynél tovább a belga törvények szerint már nem tarthatták lakat alatt a börtönviselt migránst. És ugyan el kell majd kezdenie a nemi erőszakért kirótt újabb három éves börtönbüntetését, de - mivel fellebbeztek az ítélet ellen - addig kénytelenek lesznek őt szabadon engedni...

Aztán vagy felszívódik közben, vagy nem... Lehet találgatni.