KIAJOBB

A BL-hős cso­dája, a li­ver­pooli sztár pár éve még mun­kát ke­re­sett

Hét év alatt a nul­lá­ról ju­tott a csúcsra a Li­ver­pool lab­da­rú­gója. And­rew Ro­bert­son 2012-ben anyagi gon­dok­kal küz­dött, és mun­kát ke­re­sett, szom­ba­ton pedig el­hó­dí­totta Eu­rópa leg­ran­go­sabb klub­tró­fe­á­ját, a Baj­no­kok Li­gája ser­le­get.
  • Szerző: mv

A Liverpool szombaton 2-0-ra verte a Tottenhamet a Bajnokok Ligája döntőjében. A győztes csapatban szokás szerint kiváló játékot nyújtott, Andrew Robertson, aki hollywoodi forgatókönyvbe illő módon jutott el idáig, 180 fokos fordulatot vett az élete.

Robertson 2012-ben még a skót negyedosztályban szerepelt
Robertson 2012-ben még a skót negyedosztályban szerepelt

A focista 18 évesen egy negyedosztályú skót klub utánpótlás-csapatában szerepelt, ám apró termete miatt nem sok jövőt jósoltak neki. Ha ez nem lett volna elég, anyagi gondokkal is küzdött, amit napra pontosan 2012. augusztus 18-án egy Twitter üzenetben kürtölt a világgá: "pénz nélkül pocsék az élet ebben a korban. Munkára lenne szükségem."

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Robertson 2012-es bejegyzése: pénz nélkül pocsék az élet ebben a korban. Munkára lenne szükségem
Robertson 2012-es bejegyzése: pénz nélkül pocsék az élet ebben a korban. Munkára lenne szükségem

Egy évvel később váratlanul beindult a karrierje, az első ligás Dundee United szerződtette. Gyorsan alapember lett, többször is a hónap legjobb fiatal játékosának választották. Nem véletlen, hogy a Hull City 2014-ben már 3 millió fontot fizetett érte, majd három évvel később 8 millióért adta tovább a védőt a Liverpoolnak. Angliában bőven megoldódtak az anyagi gondjai, jelenleg heti 50 ezer fontot, vagyis közel 18 millió forintot keres.

Robertson, kupával a kézben
Robertson, kupával a kézben

Szombaton, a Bajnokok Ligája-győzelem után, egy liverpooli szurkoló újra megosztotta Robertson 2012-es, panaszos Twitter-üzenetét. A drukker egy kérdést biggyesztett a fotó mellé: Na?! És most milyen az élet, haver? A bejegyzést tegnap reggelig 25-ezren osztották meg, és 40 ezer kedvelést kapott.

Mindez nem véletlen, Robertson immár a liverpooliak nagy kedvence, és a brit futball egyik legjobb bal hátvédje. Két napja pedig magáénak mondhatja az egyik legnagyobb felemelkedést a modern futball történetében.