POLITIK

A Bé­ke­me­net fi­gyel­mez­te­tés is lesz

A Civil Össze­fo­gás Fórum (CÖF) által már­cius 15-ére meg­hir­de­tett Bé­ke­me­net nem va­laki ellen irá­nyul, hanem ki­ál­lás Ma­gyar­or­szág mel­lett - je­len­tette ki a CÖF ala­pí­tója ked­den Bu­da­pes­ten, nem­zet­közi saj­tó­tá­jé­koz­ta­tó­ján.
  • Szerző: Ripost

Csizmadia László úgy folytatta: ezért pártállástól függetlenül mindazok részvételére számítanak a rendezvényen, akik biztonságos életet szeretnének a magyar asszonyok, anyák és gyermekek számára. Hozzátette: a meneten részt vevő lengyel barátaikkal együtt azt üzenik Európának, hogy a közép-európai népek nagyon érzékenyek a szabadságukra és a függetlenségükre.

A Békemenet március 15-én 12 órakor a Bem térről indul. A résztvevők onnan a Kossuth térre vonulnak, ahol 14 órakor Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője hangsúlyozta, hogy a Békemenet - az előzőekhez hasonlóan - az erő, az egység és a méltóság demonstrációja lesz, amelyen kinyilvánítják a haza és a nemzet iránti elkötelezettségüket. Ugyancsak demonstrálni kívánják, hogy a belső és külső ellenféllel szemben egyaránt megvédik az elmúlt nyolc évben elért eredményeket.  

Úgy vélekedett: a Békemenet azért vált ki olyan nagy aggodalmat a baloldal részéről, mert a nemzeti erők győzelme alapjaiban rendítheti meg a nemzet ellenében dolgozó erőket.  

A közelgő országgyűlési választáson az a tét, hogy Magyarország magyar marad vagy bevándorlóországgá válik

- mondta Lomnici Zoltán.

Bencsik András, a Magyar Demokrata című hetilap főszerkesztője azt mondta: a hódmezővásárhelyi választási vereség sokkolta, de egyben fel is rázta a jobboldalt. Rádöbbentette a nemzeti erőket arra, hogy az országgyűlési választáson "élet és halál a tét". Egyben a Békemenet alkalmával meg kívánják mutatni a szeretet és az összefogás erejét - közölte az újságíró.  

Eközben a címlapon

Stefka István, a Pesti Srácok portál lapigazgatója arról szólt:a Békemenetet figyelmeztetésnek is szánják arra, hogy április 8-án "jól kell mindenkinek szavaznia".  

Mert az ellenzék, amely az 1919-es ellenzékhez hasonlítható, az alaptörvénytől a családtámogatási rendszerig mindent megsemmisítene, és migránsok millióit szabadítaná az országra - mondta.  

Kérdésekre válaszolva Csizmadia László közölte: az előrejelzések szerint a Békemeneten mintegy 200 ezer, köztük több mint ezer lengyel résztvevőre számítanak. Értékesnek nevezte, hogy a Fidesz is támogatja a rendezvényt. Megjegyezte, szeretnék, ha a Magyar Villamos Művek után további nagyvállalatok is  biztosítanának forrást a CÖF karitatív tevékenységéhez.  

Csizmadia László egy korábbi sajtótájékoztatón azt közölte: a "melegszívű" magyarokból és lengyelekből álló menetelők "A haza minden előtt" feliratú, Kölcsey Ferenc versét idéző molinó mögött fognak vonulni a Bem tér, Nyugati tér, Alkotmány utca, Kossuth Lajos tér útvonalon; utóbbi helyszínen csatlakoznak az állami ünnepség résztvevőihez.