OTTHONKA

9 tipp, hogy job­ban érezd magad a mun­ka­he­lye­den!

Úgy érzed, hogy éve­ket öreg­szel es­tére? Mu­ta­tunk pár ap­ró­sá­got, ami óri­ási vál­to­zást hoz­hat a min­den­nap­ja­idba!
  • Szerző: sm

1.    Pakold be a táskád már este! Így elkerülheted, hogy a reggeli kapkodásban otthon maradjon a noteszed vagy a belépőkártyád.

fotó: Thinkstock
fotó: Thinkstock
EZEKET OLVASTAD MÁR?

2.    Reggelizz meg rendesen! Ne a metróaluljáróban tömj magadba valami fagyasztott péksütit, mert azzal csak a diétádnak teszel keresztbe, de nem fog délig tartani a lendület. Készíts e gy pirítóst paradicsommal és tükörtojással:kiadós, egészséges és az egész megvan 10 percen belül.

Fotó: Markovics Gábor

3.    Ha reggel még nem tudsz enni, készítsd egy gyümölcsturmixot és vidd magaddal egy üvegben! Hidd el, 10 körül nagyon hálás leszel magadnak érte!

4.    Mielőtt nekiállsz dolgozni, határozd el előre, hogy mikor tartasz szünetet! Ne érezd lógásnak: sokkal hatékonyabb leszel, ha nem gyötröd magad végelgyengülésig. A tudósok szerint a legideálisabb arány, ha 52 perc munka után 17 percet pihensz: érdemes beállítani a telefonod ébresztőjét, hogy biztosan ne feletkezz bele a tennivalókba!

5.   Az álló munkaállomás kialakítása nem sok helyen oldható meg, de ha már ülnöd kell, ülj rendesen! Állítsd be gondosan a széked és a monitorod magasságát, hogy egyenes háttal és derékszögben, kényelmesen támaszkodó lábakkal ülj, különben biztosan hátfájás vár a munkanap végén! 6.    Tornázz egy kicsit az asztalodnál! Nem arra akarunk rávenni, hogy zsúfolj bele egy edzést is az napodba, hanem arra, hogy szánj pár percet a tested átmozgatására. Az alábbi videóból például 6 percnyi irodai jógát leshetsz el:

7.    Tegyél virágot az asztalodra! Egy csöppnyi kaktusz is megteszi, de a közérzeteden azonnal észre fogod venni a változást! A zöld szín - és eleve az élet jele - pozitívan hat a pszichédre, egy nagyobb növény pedig a levegőt is tisztítja körülötted. A kaspóját pedig használhatod akár jegyzetelésre is!

Eközben a címlapon
fotó: Pinterest
fotó: Pinterest

8.    Tarts bent egy kendőt! Az irodai légkondik hőmérsékletét soha nem lehet úgy beállítani, hogy mindenki jól érezze magát, neked viszont biztosan pocsék napod lesz, ha végigfázod.

fotó: Pinterest
fotó: Pinterest

9.    Menj haza időben! Hidd el, a munka nem fog holnapig elmenekülni előled, neked viszont nagy szükséged van arra, hogy más is legyen az életedben, különben nagyon hamar kiégsz!