SIKK

8 szu­per smink­tipp, ami­től tény­leg meg­fi­a­ta­lo­dik az arcod

10-15 éve ugyan­az­zal a smink­kel mász­kálsz? Lehet, hogy profi vagy benne, és reg­gel öt perc alatt meg­vagy vele, de ami régen jót tett az ar­cod­nak, az lehet, hogy mára már nem az igazi. Va­gyis itt az ideje, hogy fel­fris­sítsd a ru­tint! Ezek­kel a trük­kök­kel ga­ran­tál­tan évek­kel fi­a­ta­labb­nak fogsz lát­szani.

Használj primert vagy CC-krémet!

A kiszáradás nagyon öregíti a bőrt, a primer viszont sokat segít: kitölti a finom ráncokat, egyenletessé teszi a pórusokat, és segít, hogy az alapozó sima, finom rétegben terüljön szét a bőrön. A CC-krémek is remekül beválnak primerként: a hidratáló nappali krém használata után egy keveset oszlass el az arcodon egyenletesen, a homlokodtól kezdve, az orcáidon pedig kifelé irányuló mozdulatokkal.

Fotó: Pinterest
Alapozó: a kevesebb több

Egy pici fényvisszaverő, folyékony alapozó csodákat tesz az arcoddal, és éveket vesz le a korodból, mivel üdévé és ránctalanná teszi a bőrt. A bőröd árnyalatához tökéletesen illeszkedő, vagy annál egy árnyalattal melegebb alapozót válassz, és nagyon vékony rétegben vidd fel, az orr vonalától kiindulva. Dolgozd el alaposan szivaccsal, egészen a hajtőig. Ha megfelelően eldolgozod, nem ül bele a finom ráncokba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Próbáld ki a szempilla-göndörítőt!

Az idő múlásával a szempilláink lógni kezdenek, így a szempilla-göndörítő igazán jó szolgálatot tehet. A megfelelően álló szempillák ugyanis valósággal kinyitják a tekintetet. Az eszköz párnás végét tedd a lehető legközelebb a szempilla tövéhez, csak arra vigyázz, hogy ne csípd meg a szemhéjadat. Lassan csukd össze a szempilla-göndörítőt, és tartsd így pár másodpercig. Kenj fel két réteg szempillaspirált, majd fésüld szét a szempilláidat.

Fotó: Pinterest
Figyelj a szemöldöködre!

A szemöldök a kor előrehaladtával ritkulni kezd. Néha azonban elég egy kis formázás ahhoz, hogy fiatalabbnak láttassa az arcodat. A megfelelő szemöldökforma kialakításához használj viaszos szemöldökfestéket vagy szemöldökport, a hajszínednél egy árnyalattal világosabb színben. A szőkék szemöldöke lehet egy árnyalattal sötétebb, az ősz hajúaké pedig barnásszürke. Könnyű, felfelé irányuló mozdulatokkal vidd fel a festéket a hiányzó szálak helyére.

Ne feledkezz meg a szemkontúrról!

Ahogy öregszünk, a szem környéke is elkezd megereszkedni, de ezt egy jó szemkontúrral ellensúlyozni tudjuk. A legjobbak a krémes vagy gél állagú szemhéjtusok, amelyek nem húzzák le a szemhéj szélét. A szem külső sarkából kiindulva haladj a szempillák tövében, és egy picit húzd túl a vonalat a külső szemzugnál. Az alsó szempillák tövébe vékonyabb vonalat vigyél fel: ha a természetes színeid elbírják a drámai feketét, akkor használj azt, ha pedig lágyabb hatást szeretnél elérni, akkor válaszd a barnát, a bronzot vagy a szilvalilát.

Fotó: Pinterest
Használj világos rúzst!

A sötét rúzs keskenyebbnek mutatja az ajkat, és hangsúlyozza a ráncokat – épp ezért érdemes a világosabb, rózsaszínes tónusokra szavazni. A szájkontúrt sem szabad elhagyni, mivel megakadályozza, hogy a festék belefolyjon az apró ráncokba. Természetesen csakis olyan árnyalatot használj, ami megfelel a szád természetes színének.

Eközben a címlapon

Próbáld ki a fordított kontúrozást!

A ma divatos kontúrozás csak még jobban hangsúlyozza a vonások élesebbé válását. Inkább kenj egy kis highlightert a halántékodra, az orrod hegyére, a szemhéjadra, a felső ajkadra és az álladra, ez feszesebbnek mutatja az érett bőrt.

Fotó: Pinterest
Emeld ki az arccsontodat!

Egy kis arcpír az arccsontodon az egész arcodnak egészséges ragyogást ad. A meleg, rózsás árnyalatú krémes arcpír a legtöbb bőrszínhez illik, és természetes hatást kelt. A krémes összetételt jobban el lehet dolgozni, így még természetesebb az eredmény. A púder felvitele előtt mosolyogj, és kenj egy kevés arcpírt az arccsontokra, majd dolgozd el alaposan a hajtő irányában. Vigyázz, hogy az arccsont alá ne kerüljön belőle!