KÜLFÖLD

Ő a leg­al­ja­sabb pe­dofil a vi­lá­gon: gye­re­kek szá­za­i­ról ren­delt por­nót

A 70 éves dán férfit azzal vá­dol­ják, hogy kis­gye­re­kek meg­erő­sza­ko­lá­sá­nak élő köz­ve­tí­té­sét ren­delte meg az in­ter­ne­ten.
  • Szerző: Ripost

A 70 éves férfi összesen 346 kisgyerekek szexuális zaklatásáról és megerőszakolásáról szóló közvetítést kapott a számítógépére. Az áldozatok főleg filippínó származásúak, és volt köztük olyan, aki mindössze hároméves volt.

A pedofilt tavaly februárban tartóztatták le Koppenhágában, a nyomozóknak egy teljes évbe telt a bizonyítékok gyűjtése, mire vádat tudtak emelni ellene.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Pinterest

Flemming Kaerside, a dán rendőrség internetes bűnözési osztályának munkatársa annyit mondott az ügyről, hogy tudomásuk szerint még soha nem gyanúsítottak egyetlen embert ilyen hatalmas mértékű bűntettela világon sehol.

A vádirat, amelyben az elkövetett borzalmak szerepelnek, 119 oldalra rúg. A férfi gyerekenként 40 dollárt, azaz majdnem 12 ezer forintot fizetett a nemi erőszakok közvetítéséért.

Volt olyan eset, amikor a saját szüleikkel molesztáltatták az áldozatokat, de az is előfordult, hogy egymással kellett valamilyen szexuális aktust végrehajtaniuk.

A tárgyalás február 28-án kezdődik, ítéletet júniusra várnak – adta hírül az RT News.

Eközben a címlapon
Nem ez az első eset Dániában, hogy interneten rendeltek meg ilyen bűncselekményeket. Az áldozatok korábban is elsősorban szegényebb országokból kerültek ki. A nehézséget a rendőrség számára az okozza az ilyen ügyekben, hogy a pedofilok a közvetítéseket nem feltétlenül mentik el a számítógépükön, így a bizonyítékok megtalálása sokkal nehezebb. 2015 márciusában 10 embert tartóztattak le egy hasonló borzalmas ügyben, de kilencet közülük szinte azonnal el kellett engednie a rendőrségnek, mert nem volt elég bizonyítékuk. Egy másik esetben ráadásul pont egy ilyen ügyekben szakértőt ítéltek el 2014-ben, mindössze három és fél évre.