OTTHONKA

7 bril­li­áns ötlet miért ne dobd el a ká­vé­zac­cot

Na­ponta két­szer-há­rom­szor is főzöl fe­ke­tét, és a zac­cot a sze­métbe dobod? Ha ezt el­ol­va­sod, biz­tos, hogy ez­után gyűj­teni kez­ded az ér­té­kes ma­ra­dé­kot.

Dörzsöld a narancsbőrre

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)
EZEKET OLVASTAD MÁR?
A koffein nem csupán az agyadat élénkíti, a bőrödet is ébren tartja, hisz növeli a zsírraktárak anyagcseréjét, így elősegíti a zsír lebontását.

Ha nincs pénzed drága kezelésekre, a kávézaccból olcsó, mégis természetes bőrradírt készíthetsz.

Először is hagyd megszáradni a zaccot, majd tedd egy szép üvegedénybe a fürdőbe. Egy meleg vizes zuhany után a kávét keverd össze néhány evőkanál vízzel, és pár csepp olívaolajjal,majd kend rá a pasztát egy lufa-szivacsra és radírozd át a combjaidat és a popsidat.

Használd nagytakarításhoz

A kávézaccal nemcsak az eldugult lefolyót tisztíthatod meg, de kiváló zsíroldó tulajdonságának köszönhetően a sütő és a tűzhely körül is jó szolgálatot tehet. Finom szemcséi hatékonyan, de karcolás nélkül tisztítják meg a felületeket.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)
A mosdókagylóból is eltünteti a vízkövet és a zsírfoltokat.

A legjobb hűtő tisztító

Ha a zaccot hűtőszekrénybe rakod kis vászonzsákocskába csomagolva, akkor felszívja a felesleges nedvességet és megakadályozza a penészképződést.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Bolhák ellen

Kicsit bizarr ötletnek tűnik, de állítólag a kávézacc a házi kedvencek bolhái ellen is bevethető.Csak bele kell masszírozni az állat szőrébe a zaccot, és az élősködők máris egy új gazdi után néznek.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Kávét a virágoknak is

A kávézaccot kiszórhatod a kertbe, ugyanakkor a cserepes virágok földkeverékébe is tehetsz zaccot.

Eközben a címlapon
Hihetetlenül gazdag tápanyagokban - foszfort, káliumot, kalciumot és ként is tartalmaz.
(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Ha nem használod fel azonnal, érdemes üres kávésdobozban összegyűjteni, jól jön majd palántázáskor.

Frissíti a szőnyegeket

Mint természetes házi tisztítószer, kiválóan élénkíti a szőnyegek színét. Csak rá kell szórni a kárpitra, majd pár perc múlva fel kell porszívózni.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Természetes hajszínező

A kávézaccból könnyű természetes festéket készíteni: csak annyi a teendő, hogy tíz percig főzd forró vízben, majd szűrd le:ezt használhatod természetes hajbarnítóként hajmosás után.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)