KÜLFÖLD

Bor­zal­mas rém­tett: meg­erő­sza­kolt egy 6 éves kis­lányt egy török férfi

Ilyen eset még soha nem volt a német igaz­ság­szol­gál­ta­tás­ban. Ugyanis mind a fel­té­te­le­zett tet­tes, mind kis­korú ál­do­zata sü­ket­néma.
  • Szerző: SZM

A berlini bíróságon egy egészen felháborító, ugyanakkor teljesen szokatlan per folyik. Ebben ugyanis mind a nemi erőszakkal vádolt 27 éves török férfi, mind pedig a szenvedő fél, aki egy kislány – süketnéma.

A tárgyalóteremben kísérteties a hangulat – írta a Wochenblick. Amikor Emrah K. mond valamit, azt török jelnyelven teszi. Egy második tolmács figyeli kollégájának gesztusait majd hangosan – értelemszerűen németül – elmondja a bíróságnak.Eddig az derült ki, hogy a szexuális bántalmazás már három éve tart. Akkor kezdődött, amikor a kislány még csak 6 éves volt. Tavaly júniusban ért véget kettejük kapcsolata, amikor még szintén csak 9 éves volt.

EZT OLVASTAD MÁR?

A feltételezett tettes és áldozata egy futballklubban találkozott, ahol ott voltak a süketnéma lány szülei is. Az nem világos, hogy miért nem vigyáztak a gyermekükre, de a jelbeszédből származó tanúvallomások szerint

a török férfi többször is egy parkolóban, a saját gépkocsijában, egy közeli erdőben illetve egy uszodában erőszakolta meg őt.

Emrah K. a tárgyalás eddigi szakaszában jórészt hallgatott. Az ítélethirdetésre hétfőn kerül sor. Ha bűnösnek találják, akkor körülbelül 10 évi börtönre számíthat.

Eközben a címlapon