ÉLETMÓDI

6+1 ingyenes gyereknapi program Budapesten és környékén

Május utolsó hétvégéje a gyerekeké, óriási programkavalkád várja a családokat Budapesten és környékén is. Összegyûjtöttük a legjobb ingyenes gyermeknapi programokat a fővárosból és annak környékéről, ahova el is kirándulhattok.

1. Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban  

Május utolsó hétvégéjén ismét minden a gyerekekről és a gyerekeknek szól a Vasúttörténeti Parkban. Egy hétvége, ahol a nevetésé és a vidámságé a főszerep, ráadásul a 14 év alattiaknak a belépés ingyenes. Fellép Halász Judit, az Ákom-bákom Bábcsoport, a Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, vasárnap a Kifli zenekar és Szalóki Ági. Részleteket itt találsz:

2. Városligeti Gyermeknap    

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti Gyermeknapot, amely Budapest legnagyobb gyereknapi rendezvénye. Rengeteg eseménnyel várnak benneteket, többek között sportprogramokkal, szűrőbuszokkal, Nemzetek Utcájával, színes színpadi programokkal és vidám koncertekkel. A fellépőkről bővebben itt olvashatsz.

3. Fesztiválsziget - Gyereknap Esztergomban      

Május utolsó vasárnapján egy felejthetetlen, egész napos gyermeknapi kavalkád várja a gyerekeket, amikor a gyermekek nevetésétől visszhangzik az esztergomi Duna-part. Lesznek kézműves foglalkozások, körhinta és népi játékok, játszóház, sportbemutatók, hinták és ugrálóvárak. Részletes programot itt találsz. 

4. Belvárosi Fesztivál        

A három napos fesztiválon a rengeteg koncert mellett május 26-án, a Szabadság tér ismét a családoké.  Lesz Pici piac design vásár, állatsimogató, kézműves foglalkozások, arcfestés, Molyolda - régi idők játékai, bakonyi fajátékok, kosaras körhinta, tűzoltóautó-, mentőautó- és rendőrautó bemutató, és gyermekkoncertek (Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Szalóki Ági), Bartha Tóni bábszínháza. Nézd meg a teljes programot.

5. Gyermeknap a Gyermekvasúton  

Május 26-án ismét színes, ingyenes gyermeknapi programokkal várják egész nap a családokat a Hűvösvölgyi végállomáson. Ezen a napon a 18 év alatti gyerekek díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasúton! Részleteket itt találsz.

6. Szentendrei Lurkócia Gyereknap   

Szentendre egy napra ismét Lurkócia Gyermekállammá alakul át. 8 állomáson, 8 minisztérium, valamint számos izgalmas program: koncert, bábelőadás, kézműves foglalkozások, pihenő-sziget, játszópark, sportprogramok, logikai játékok és a helyi sport- és táncegyesületek bemutatói várják a gyermekeket és családokat.  Nézd meg a részleteket

+1 ingyenes program: Hetedhét Játékfesztivál - Székesfehérvár

A gyermeknap hétvégéjén hagyományosan hatalmas játszótérré, igazi mesebirodalommá változik Székesfehérvár belvárosa.  

A Hetedhét Játékfesztiválon a számtalan játék mellett a színpadon színvonalas bábműsorok, gyerekkoncertek várják a látogatókat, akik maguk is egy mese szereplőivé válhatnak a Hétpróba során. Az idei fesztivál a mesebeli számok világába kalauzolja el a bátor vállalkozókat. Részletes program.

További gyermeknapi programok: https://www.utisugo.hu/gyermeknap