SIKK

50 az új 40: Ragyognak az érett nők, íme a titok

Ha úgy érzed, 40 fölött már öregnek számítasz, sürgősen gondold újra! Nagyon érdekes, hogy miben is rejlik a titok!
  • Szerző: Ripost

Egyre több a ragyogó, fitt negyvenes és ötvenes, vagy még idősebb nő. De vajon mi a titkuk? Nem a botox és az önsanyargató diéta – sokkal inkább az, hogy jól érzik magukat a bőrükben! Akinek nincs önbizalma, gyakrabban nyúl a mesterséges pótlékokért, például mániákusan sminkel, míg akinek van, a maga természetes valójában is hitelességet, harmóniát áraszt. Egészen biztos, hogy mielőtt mesterségesen próbálnád meghatározni magad, érdemes előbb mélyebbre menni, és megnézni, hogyan vélekedsz magadról valójában.

A hagyományos gondolkodás szerint egy negyvenes, ötvenes, vagy idősebb nő már nem olyan szép, mint egy húszéves. Ez azonban nem igaz – hol van az előírva, hogy évről évre, évtizedről évtizedre ugyanolyannak kell maradnunk? Teljesen rendben van, hogy változunk, csak érdemes a legjobbat kihoznunk belőle.

A három legkritikusabb pont: a fittség, az étrend és a pihentető alvás. Ez a három dolog nem luxus, hanem alapkövetelmény, amire az évek múlásával egyre jobban kell figyelni. A szív és az elme egészsége kéz a kézben járnak, így érdemes egészségesen táplálkozni és rendszeresen sportolni.

Az pedig a lelki egészség szempontjából is felbecsülhetetlen, ha a sport és a fittség hozzásegít, hogy elérd a céljaidat, és jól érezd magad a bőrödben. Nincs az a rúzs, vagy divatos ruha, amitől annyira szépnek éreznéd magad, mint a rendszeres mozgástól. Ez pedig visszahat az önbizalmadra is – ami pedig, mint mondtuk, valóban mindennek az alapja.