MAMAKLUB

5 trükk, hogy vedd el a gye­rek­től a mo­bilt és a táb­la­gé­pet

Ele­ged van be­lőle, hogy nem tudod el­sza­kí­tani a gép­től a gye­re­ket? Mu­ta­tunk 5 trük­köt, hogy végre ne a kép­er­nyőt bá­mulja.

Készítsetek együtt valami finomat

Vajon mi az egyetlen dolog, amiért a gyerekek képesek otthagyni a gépet? Igen, az édesség! Készítsetek együtt valamilyen egészséges finomságot, és máris órákat töltenek a géptől távol, ráadásul felesleges cukorral sem terhelik a szervezetüket. Plusz pont: amíg a süti megsül, akár el is mosogathatnak.

Fotó: Pinterest
Alapítsatok családi olvasókört

Szerezz be pár nekik való könyvet, üljetek körbe, és mindenki olvasson el egy oldalt hangosan a könyvből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vacsoránál beszélgessetek a napotokról

Ezt a játékot a vacsoraasztalnál a legjobb játszani. Mindenki meséljen egy „rózsát”, vagyis jó pillanatot a napjából, majd meséljen el egy „tövist”, vagyis rossz pillanatot is. Soha többet a klasszikus párbeszéd: „Mi volt a suliban?” „Semmi.”

Fotó: Pinterest
Játsszatok kérdezős-beszélgetős játékot

Írjatok fel minél több személyes kérdést kártyákra. Pl. „Mi a négy legfontosabb dolog az életedben?” vagy „Mikor érzed magad a legjobban?” Számozzátok meg a kártyákat, majd készítsetek egy, a kártyák számának megfelelő mezőből álló pályát. A bábuk dobókocka-dobás segítségével haladjanak előre a pályán, és a mező számának megfelelő kártya kérdését válaszolják meg. Komoly beszélgetések is elkezdődhetnek a játék segítségével.

Séta közben keressetek érdekességeket

Mikor voltatok utoljára sétálni? Ideje egy nagyobb gyaloglásnak, közben versenyezhettek, ki látja meg a legnagyobb követ, vagy a legkisebb bogarat, esetleg a legszínesebb madarat.