FAZÉK

5 tökéletes lecsó recept, így biztosan nem fogod megunni!

A lecsó csodás választás reggelire, ebédre és vacsorára is. Ha unod a megszokott receptet, most megmutatjuk mivel dobhatod fel, hogy még finomabb fogás legyen belőle!

A lecsó hihetetlenül egyszerű étel, de annál finomabb. Benne van minden, amit egy magyar szerethet. Most olyan recepteket mutatunk, amivel változatossá teheted, és a család minden tagja megtalálhatja kedvencét.

1. Sima lecsó

Hozzávalók:

10 dkg füstölt szalonna

  • 1 dl napraforgó olaj

  • 5 közepes fej vöröshagyma

  • 2 kg lecsópaprika

  • 1 kg paradicsom

  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A szalonnát és a hagymát vágd kockára, a paradicsomnak és a paprikának vágd ki a csumáját, majd szeleteld fel. Az olajon pirítsd meg a hagymát és a szalonnát. Tedd bele a paprikát és takard le, vedd le a lángot. Ha a paprika összeesett, add hozzá a paradicsomot, sózd meg és jól főzd össze, amíg levet ereszt.

2. Bazsalikomos lecsó krumplival

Hozzávalók:

  • 6 db lecsópaprika

  • 4 közepes db paradicsom

  • 1 nagy fej vöröshagyma

  • 50 ml víz

  • 250 g kolbász

  • só ízlés szerint

  • ételízesítő ízlés szerint

  • bazsalikom ízlés szerint

  • fűszerpaprika ízlés szerint

  • 0.25 db hegyes erős paprika

  • 2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

Kockázd fel a hagymát és pirítsd meg az olajon, majd szórd rá a pirospaprikát. Tedd bele a szeletelt paprikát, majd öntsd fel vízzel. Párold meg, majd add hozzá a paradicsomot. Ha megfőtt és levet eresztett ízesítsd ízlés szerint, majd vágd bele a kolbászt.

A végén hintsd meg bazsalikommal, majd főtt krumplival tálald.

3. Cigánylecsó bográcsban

Hozzávalók:

  • 10 dkg sertészsír (vagy napraforgó olaj)

  • 20 dkg füstölt szalonna

  • 1.5 kg vöröshagyma

  • 2 kg paprika (lecsó)

  • 0.5 kg paradicsom

  • 1.5 kg csirke (comb, szárny és csontos mell)

  • 1.5 kg káposzta (fehér édes)

  • 5 gerezd fokhagyma

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint (őrölt)

  • fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés:

Szeleteld fel a hozzávalókat a lecsónak megfelelően. A csirkét vágd apró darabokra, a káposztát gyaluld le. A bográcsban pirítsd meg a szalonnát és a hagymást kis zsíron. Tedd bele a fokhagymát és a húst és süsd össze. Add hozzá a paprika szeleteket, és amikor kicsit megereszkedett szórd rá a pirospaprikát. Sózd, borsozd és öntsd hozzá a paradicsomot. főzd fél óráig, majd add hozzá a káposztát. Addig párolódjon, még egyenletesen meg nem fő minden.

4. Cukkinis lecsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes db cukkini (25 cm-es)

  • 2 db vöröshagyma

  • 0.5 db paradicsom

  • 1 kg tv paprika

  • 1 teáskanál só

  • 1 teáskanál barna cukor

  • 0.5 ek ketchup

  • 1 ek fűszerpaprika

  • 1 db tojás

  • 3 ek olívaolaj

  • 4 szelet kenyér

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd nagy szeletekre, majd pirítsd meg az olajon. Add hozzá a cukrot és a sót. Keverd hozzá először a paradicsomot, párold öt percig, majd add hozzá a paprikát is, és a ugyanannyi ideig párold, mint a paradicsomot. Kockázd fel a cukkinit és add hozzá. Főzd körülbelül 50 percig, ízesítsd ízlésed szerint. A végén add hozzá a tojást. Pirítóssal tálald.

5. Francia lecsó

Hozzávalók:

  • 1 nagy db padlizsán

  • 2 közepes db cukkini

  • 1 nagy fej vöröshagyma

  • 3 közepes db paradicsom

  • 1 közepes db zöldpaprika

  • 1 közepes db hegyes erős paprika

  • 2 gerezd fokhagyma

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 4 ek olívaolaj

  • fűszerpaprika ízlés szerint

  • bagett

Elkészítés:

Szeleteld fel a hozzávalókat és az olívaolajon süsd meg a paradicsom kivételével. Kicsit hagyd ropogósra, nem kell hogy nagyon összeessenek. Ízesítsd sóval, borssal és pirospaprikával. A végén add hozzá  a paradicsomot is, és főzd össze. A bagettet szeleteld fel kis vajjal és fokhagymával kend meg és tedd a sütőbe. Ha kész, tedd rá a lecsót.

Forrás: www.nosalty.hu

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?