LELKIZŐ

5 ok, ami­ért Gom­bos Edina el­hagyta az or­szá­got

Bár a szik­rázó nap­sü­tés és a ho­mo­kos óce­án­part sok em­bert vonz Flo­ri­dába, a TV2 mű­sor­ve­ze­tő­jé­nek jóval ko­mo­lyabb in­do­kai le­het­tek arra, hogy csa­lád­já­val Ame­ri­ká­ban kezd­jen új éle­tet.
  • Szerző: Doris

Gombos Edinát sikeres műsorvezetőként és boldog családanyaként ismerhettük meg, aki márciusban elköszönt a TV2-től, hiszen megszületett második gyermeke, a kis Matteó. Akkor azonban még azt hittük, a búcsú csak rövid időre szól...

Ma viszont bombaként robbant a hír, miszerint Edina - aki az első hírek szerint csak vakációzni utazott családjával Floridába - már nem is tervezi, hogy hazatér Magyarországra. Férjével, a kubai születésű Albertóval, és két gyermekükkel Amerikában kezdenek új életet. Vajon miért döntött úgy a sikeres tévés, hogy feladja itthoni karrierjét és egy egészen más kultúrájú országba költözik?

A felkutatta azokat az okokat, amelyek közrejátszhattak abban, hogy Edina hátat fordít eddigi életének és belevág az ismeretlenbe.

1. Munkahelyi problémák

Bár a kívülállók ebből nem sokat vehettek észre, mégis könnyen lehet, hogy a műsorvezető már nem érezte magát annyira jól a munkahelyén. Edina hosszú éveken át vezette a TV2 napi riportmagazinját, az Aktívot, de ezen kívül csak egy-két tévéműsorban láthattuk. Nagyobb showműsorok kapcsán fel sem merült a neve, míg mások újabb és újabb lehetőséget kaptak.

2. Bántó megjegyzések

Edina gyerekei, a hétéves Miranda és a márciusban született Matteo pont úgy néznek ki, mintha édesapjuk, a kubai születésű Alberto kicsinyített másai lennének. A hasonlóság és a latin vonások miatt pedig gyakran váltak rosszindulatú, néha kifejezetten rasszista megjegyzések célpontjává. Sokszor a Facebookra posztolt meghitt családi fotóik alá is bántó kommentek érkeztek, amiket Edina mindig ügyesen kezelt, de nem lennénk meglepődve, ha ezeket is megelégelte volna. Edina a Best magazinban utalt is rá, hogy ők olyan környezetben szeretnék felnevelni a gyerekeket, ami sokkal befogadóbb a latin származásúakkal. Florida pedig pont ilyen, hiszen még törvény is segíti a letelepedésüket!

Életem értelmei: a három Costafreda. Posted by Gombos Edina on 2015. augusztus 3.

3. Alberto akart lenni a családfenntartó

Bár elfogadta, hogy felesége az egyik legismertebb hazai tévés személyiség, titkon talán mégis arra vágyott, hogy övé legyen a családfenntartó szerep. Erre az Egyesült Államokban minden lehetősége meg is lesz, hiszen egy floridai informatikai cég már tavaly állást kínált neki, azóta pedig - francia nyelvvizsgájának köszönhetően - még nagyobb lehetőségek várnak rá.

Eközben a címlapon

4. Közelebb fognak élni Alberto szüleihez

Bár Edina szülei minden segítséget megadtak lányuknak, Albertónak mégis hiányozhatott rokonai közelsége. Annak ellenére, hogy már sok évvel ezelőtt feladta kubai életét a szerelemért, a műsorvezető férje hozzátartozóitól nehezen tudott elszakadni. A költözéssel viszont sokkal közelebb kerültek Alberto Kubában élő szüleihez.

5. Kalandvágy

Természetesen nem hagyhatjuk ki az újdonság varázsát sem a felsorolásból, ahogy a monotonitásból való kitörés iránti vágyat sem. Amerikát pedig nem véletlenül hívják a lehetőségek országának! Edinának és családjának biztosan friss és színes élményekben lesz része a számukra új környezetben! A gyerekekkel ugyanis már az első strandolós napon remekül érezték magukat a floridai partokon. Kalandjaikról Edina maga is mesélt egy héttel ezelőtt a -nak.

Az első strandolós nap Posted by Gombos Edina on 2015. július 21.