FITTFAZÉK

5 karcsúsító uborkás recept, ami simán lerobbantja rólad a felesleget

A forró nyárban is figyelj az egészségedre, egyél isteni finom, ásványi anyagokkal, vitaminokkal megrakott, diétás salátákat. Garantáljuk, hogy a hőség sem fog zavarni!

A nyári hónapokban nem kívánod a nehéz, hizlaló ételeket.

Az ösztöneid helyesen működnek! Válaszd a vitaminokkal, ásványi anyagokkal megrakott, egészséges, diétás salátákat.

1. AVOKÁDÓ, PARADICSOM, UBORKA

Ezt a gyönyörű salátát pár perc alatt összedobhatod. Az ásványokban gazdag paradicsom, az avokádó és az uborka egy egészséges öntettel

tökéletesen elég még ebédnek is egy forró nyári napon.

Mind szuperétel: az avokádó gazdag rostban, káliumban, folsavban, K-vitaminban, és a szívnek ideális egyszeresen telítetlen zsírsavakban. A paradicsomban likopin, C-vitamin és antioxidánsok vannak. Az uborka B-vitaminokkal és rostokkal van tele.

Hozzávalók:

  • 1/3 csésze balzsamecet
  • 1/3 csésze extra szűz olívaolaj
  • ¼ tk. tengeri só
  • ¼ tk. frissen őrölt fekete bors
  • 2 avokádó, héja és a magja nélkül, szeletelve
  • 1 csésze félbe vágott koktélparadicsom (lehetőség szerint piros, narancssárga és sárga színűek)
  • 2 uborka, szeletelve
  •  1 közepes vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 4 csésze rukkola

Elkészítés:

Egy kis tálban keverd össze a balzsamecetet, az olajat, a sót, a borsot. Az arányokat ízlés szerint alakíthatod még.

Egy szép tálban állítsd össze az összes zöldséget, és tálalás előtt hintsd meg az öntettel.

2. KLASSZIKUS UBORKA-PARADICSOM SALÁTA

Ez a saláta egyaránt gyönyörködteti az ízlelőbimbóidat és szolgálja a karcsúsodásodat. Egy tál csupán 66 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 2 uborka meghámozva, vékonyra szeletelve
  • 2 csésze koktélparadicsom, hosszában felezett
  • ½ vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • ¼ tk. őrölt fekete bors
  • tengeri só, ízlés szerinti mennyiségben
  • 2 ek. friss kapor
  • 2 ek. fehér balzsamecet
  • 1 ek. extraszűz olívaolaj
  • 1 tk. sárga vagy Dijoni mustár

Elkészítés: Egy nagy tálban keverd össze az uborkát, a paradicsomot, a hagymát. A maradék hozzávalókból készítsd el a dresszinget, majd öntsd a zöldségekre.

3. CSICSERIBORSÓS UBORKASALÁTA

Ettől a csodás mediterrán salátától garantáltan jóllaksz.

A roppanós állagú, antioxidánsokkal, rostanyaggal, vitaminokkal teli uborkát jól kiegészíti a sovány fehérjében, vasban és rostanyagban gazdag csicseriborsó. Az uborka is rendkívül gazdag rostanyagokban. Gyulladásgátlóként és a rák elleni küzdelemben is ismert. Immunerősítő C-vitamin és antoxidáns tartalmával a paradicsom hozzájárul a saláta gyógyhatásához.

A könnyű öntet még jobban kiemeli a zöldségek, a paradicsom és a csodás gabona karakterét.

A diétás salátából 1 tálnyi 206 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 1 nagy uborka, darabolva (tetszés szerint akár hámozva)
  • 45 dkg főtt csicseriborsó (1 konzerv, leve nélkül, leöblítve)
  • ½ csésze olívaolaj
  • 2 ek. fehér balzsamecet
  • 1 ek. méz
  • ¼ csésze aprított mentalevél (vagy petrezselyemzöld, kapor)
  • ½ csésze koktélparadicsom, félbevágva
  • ½ vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • ½ tk. tengeri só
  • ½ tk. őrölt fekete bors

Elkészítés: Egy nagy tál aljában jól keverd el az öntethez valókat (méz, olívaolaj, ecet, só, bors), majd forgasd bele a többi hozzávalót.

4. MEDITERRÁN SALÁTA 6 HOZZÁVALÓBÓL

Ennek a salátának az elkészítése szuperkönnyű és extra gyors. Az eredmény pedig ízekben és vitaminokban gazdag, igazi nyári, diétás étel. Egy tállal belőle 257 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 2 avokádó (héja és magja nélkül), elszeletelve
  • 12 koktélparadicsom, félbevágva
  • 2 közepes uborka, darabolva
  • ½ vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 nagy paradicsom, szeletelve
  • ¼ csésze extra szűz olívaolaj
  • 2 ek. frissen facsart citromlé

Elkészítés: Egy nagy tálban keverd össze a saláta hozzávalóit, egy kisebb tálkában pedig az öntetet (olaj, citromlé). Kombináld a kettőt. Ízesítheted kevés tengeri sóval, borssal.

5. A LEGEGÉSZSÉGESEBB GÖRÖG SALÁTA

A legszebb görög nyaralásaid hangulatát idézi fel ez az igazi tengerparti saláta.

A paradicsom üdítő savanykás íze, az olajbogyó romantikus bukéja, az oregano fűszeres varázsa minden falatnál elandalít. A feta sajt krémesen kényeztet: ez a saláta maga a tökély! Ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag, az egészséges zsírok miatt védi a szív- és érrendszert. Ideális diétás saláta, akár hetenként háromszor is fogyaszthatod.

Hozzávalók:

  • ¼ csésze extraszűz olívaolaj
  • 2 ek. vörös borecet
  • ½ tk. tengeri só
  • ¼ tk. őrölt bors
  • 1 nagy uborka
  • ½ csésze olívabogyó
  • 4 nagy paradicsom, szeletelve
  • 1 nagy hagyma, szeletelve
  • 4 csésze saláta (lehet több fajta, több színű)
  • 4 csésze feta sajt, felkockázva
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1 tk. szárított (vagy friss) oregano

Elkészítés: Az öntethez keverd össze az olajat, az ecetet, a sót, a borsot. Kóstolás után tetszés szerint módosíthatod még az ízét. Egy nagy tálban halmozd föl a salátát, az uborkát, az olívabogyót, a paradicsomot, a hagymát, a feta sajtot, a citromhéjat, az oreganót. Kombináld a dresszinggel.