KÜLFÖLD

5 évre ítél­he­tik a híres szí­nész­nőt, mert ki­lát­szott a lába!

Pedig előtte meg­kapta a leg­jobb egyip­tomi szí­nész­nő­nek járó díjat az or­szág kul­tu­rá­lis mi­nisz­te­ré­től. A tár­gya­lást ja­nuár 12-re tűz­ték ki.
  • Szerző: SZM

Azt eddig is tudtuk, hogy nem könnyű az iszlám hitű nők élete. De azért arra nem is gondoltunk, hogy egy hazájában sztárnak számító színésznőé sem az, akit most akár 5 évi börtönre ítélhetnek csupán azért, mert kilátszott a lába.

Történt pedig, hogy Rania Youssef csütörtökön Kairóban egy filmfesztivál záró ünnepségén egy fekete ruhadarabot viselt, ám áttetsző, keresztirányú mintával díszített hálóval a teljes lábán.

Feltehetően nem is gondolt semmi rosszra,

már csak azért sem, mert előtte megkapta a legjobb egyiptomi színésznőnek járó díjat az ország kulturális miniszterétől, Mohamed Sabertől.

Ezt és a hálós alsó rész képét a Dailymail oldalán nézhetik meg egy videóval együtt.

Egy szó mint száz, "obszcén viselkedésért" január 12-én bírósági tárgyalásra idézték, miután az ügyvédek egy csoportja panaszt tett a főügyésznél.A színésznő öt évre börtönbe kerülhet, ha elítélik. Ez nem lenne meglepő, mert két évvel ezelőtt egy írót a novellájában szereplő szex és drog leírásokért szintén börtönre ítéltek Egyiptomban.