SIKK

5 egy­szerű mód­szer, ami­vel ott­hon is ki­vi­lá­go­sít­ha­tod a hajad

A bol­tok­ban kap­ható fes­té­kek hosszú távon tönk­re­te­szik a hajat, rá­adá­sul drá­gák. Most 5 olyan mód­szert mu­ta­tunk, ami­vel nem csak fris­sebb, vi­lá­go­sabb színt adsz ha­jad­nak, de köz­ben még táp­lá­lod is.
Fotó: Pinterest

Méz és ecet Lehet száraz, zsíros vagy normál típusú a hajad, a méz semleges pH tulajdonságának köszönhetően jótékonyan hat minden hajtípusra. Nagyon hatásos szer a világosításra, mert a méz kis mennyiségben hidrogén-peroxidot tartalmaz. Ráadásul a fahéj és a kardamom tovább erősíti ezt a hatást.

EZT OLVASTAD MÁR?

HOZZÁVALÓK:

 • 2 csésze ecet
 • 1 csésze nyers, organikus méz
 • 1 ek extra szűz olíva olaj
 • 1 ek őrölt fahéj és kardamom

Elkészítés: 1. Az összes hozzávalót tedd egy tálba, és jól keverd össze. 2. A keveréket vidd fel a nedves hajadra. 3. Egy hajfestő ecsettel vagy fésűvel egyenletesen oszd el a hajadon a krémet. 4. Ha csak melírt szeretnél, a keveréket csak a kiemelni szánt részre kend. 5. Takard be a hajas fejbőrödet folpackkal, majd burkold be egy törülközővel. Egy úszósapka is megteszi, a fő, hogy megakadályozd a hajad és a pakolás kiszáradását. 6. Hagyd rajta éjszakára, majd reggel öblítsd ki.

Kamillatea

A kamillatea természetes módon világosítja hajad festék anyagát, a pigmentet. A fekete tea is így hat. A kamillateás pakoláshoz a hozzávalói:

 • kamillatea
 • hajkondicionáló szer

Elkészítés: 1. Egy teáskannában forralj vizet, önts bele 1 marék kamillát, és főzd fél órán át. Nagyon erős főzetet kaptál, hagyd lehűlni. 2. Egy adag hajkondicionáló krémhez tölts 5-6 ek kamillafőzetet. Kend a hajadra egyenletesen, és hagyd rajta 10 percig. 3. Minden hajmosás után használd ezt a keveréket kondicionálásra. Lassan hat, de megéri! 3 hét után látni fogod az eredményt.

Eközben a címlapon

Fahéj

A fahéj is rendelkezik természetes világosító hatással, és még kellemesen illatosítja is a hajadat.

Hozzávalók:

 • ½ ek őrölt fahéj
 • tenyérnyi hajkondicionáló

Elkészítés: 1. Jól keverd össze a két anyagot. Kend egyenletesen a hajas fejbőrödre. Fésűvel juttasd el minden hajtincsre. 2. Fóliával burkold be a fejed, és tekerd körül egy törülközővel (vagy húzz föl egy úszósapkát), hogy a már bekent hajad ne száradjon ki. 3. Hagyd rajta egy éjszakán át, majd reggel jól öblítsd ki.

4. Henna por

A hennát a keleti kultúrákban évezredek óta használják tradicionális hajvilágosítóként és hajkondicionálóként.

Hozzávalók:

 • henna por
 • kamilla por
 • forrásban lévő víz

Elkészítés: 1. Keverd össze egyenlő mennyiségben a két fajta port, készíts belőlük sűrű pasztát.. Adj hozzá forró vizet, majd hagyd kihűlni.

2. Nedvesítsd be a hajad, és kend be a pasztával. Fésűvel oszd el egyenletesen a hajszálakon.

3. Folpackkal tekerd be a hajad, majd csavarj rá egy törülközőt (vagy húzz rá úszósapkát).

4. Hajad színétől függően hagyd rajta 1 vagy 2 órát. (Sötét hajra hosszabban).

5. Öblítsd le alaposan. Hajkondicionálóra nem lesz szükséged utána, mert a henna maga is kondicionáló hatású.

5. Citrom:

A citrom nem csak friss, fanyar illatú, de tökéletes hajvilágosító is. Hozzávalók a citromos pakoláshoz:

 • citrom
 • víz

Elkészítés: 1. Keverj össze 2 rész citromlevet 1 rész vízzel, és jól permetezd be vele a hajadat. 2. Feküdj ki a napra 3-4 órára. Ez a módszer nagyon gyorsan hat. Egy héten belül már látod a hatását.

A  citromsav szárító hatású, ezért hajmosás után ne felejtsd el bekenni hajadat jó minőségű hidratáló hajkondicionálóval.