SIKK

4 őrü­le­tes hiba, ami­től egyet­len éj­szaka alatt is sokat öreg­szel

Azt hi­szed, hogy az ele­gendő al­vás­tól és egy jó hid­ra­táló krém­től biz­to­san ki­si­mul az arcod? Saj­nos nem. Rá­adá­sul észre sem ve­szed, mivel kö­ve­ted el azo­kat a hi­bá­kat, amik a kel­le­té­nél gyor­sab­ban öre­gí­te­nek.

Hason alszol

Amikor a hasadon fekve alszol, a gravitáció sajnos azonnal működésbe lép. A hatás már reggel látványos: az arcba szökött nedvességtől duzzadt arccal és táskás szemekkel ébredsz. Hosszú távon pedig akár meg is ereszkedhet a bőröd, és lelassul a kollagén termelése. Ha lehet, inkább szokj át a háton, vagy az oldalt fekvésre, hogy a gravitáció hatását a minimumon tartsd.

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem mosod meg az arcod

Nem is gondolnád, milyen sokan nem szedik le a sminkjüket lefekvés előtt – pedig ezzel rengeteget ártanak az arcuknak. Az esti arctisztítás megakadályozza, hogy a sminkmaradványok, az izzadság és a levegőből a bőrre tapadt szennyeződések eltömítsék a bőröd pórusait, és segítsék a pattanások megjelenését vagy épp kiszárítsák az arcodat. Ne sajnáld az időt az arctisztításra!

Túl sokféle szépítőszert használsz

Ha egy tonnányi különböző krémet kensz egymás fölé, ráadásul úgy, hogy még a hatásmechanizmusukkal sem vagy teljesen tisztában, nagyon sokat árthatsz a bőrödnek. Az erős ránctalanító krémek például a pattanások elleni szerekkel együtt alaposan kiszáríthatják és irritálhatják a bőrödet. Ha lehet egy termékcsaládhoz tartozó arclemosót, tonikot, krémeket használj, és ezeket se túlozd el.

Nem iszol elég vizet

Fotó: 123RF

A hidratálás nemcsak kívülről befelé, hanem belülről kifelé is fontos. Ha nem iszol elég vizet, a bőröd sokat veszít a rugalmasságából, kiszárad, a szem környékén beesik és ráncosodni kezd. Hosszú távon pedig ezek a tünetek tartóssá is válhatnak, ami azt jelenti, hogy idősebbnek fogsz kinézni a korodnál. Vagyis idd meg minden nap a minimálisan előírt 6-8 pohár vizet.