FITTFAZÉK

4 g szén­hid­rát: Spe­nó­tos szu­per-muffin a di­é­tá­zók leg­újabb ked­vence

Végre egy is­teni sós fi­nom­ság, amit bár­mi­kor bün­tet­le­nül fo­gyaszt­hatsz anél­kül, hogy meg­emelné a vér­cu­kor­szin­te­det.

Zseniális párosítás a spenót és a kecskesajt! Ráadásul így elkészítve a  lassan felszívódó szénhidrátok miatt tökéletes diétás finomság!  Remek választás lehet reggelire, vagy akár vacsorára. Biztos lehetsz benne, hogy nem borítja fel a diétádat! Egy darabban csak 4 g szénhidrát!

Spenótos-kecskesajtos muffin

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Knapp Daniella receptje

Hozzávalók:

(9db-hoz)

  • 8,5 dkg Update1 Norbi liszt
  • 1 dl tej
  • 2 db M-es méretű tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg friss bébi spenót
  • 5 dkg kecskesajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor

Így készítsd el: 1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.

2. A megmosott spenótot 1teáskanál vajon, 2 egész gerezd fokhagymával, kevés sóval, borssal gyorsan párold meg.  A fokhagymát kivéve aprítsd fel és hűtsd le.

Eközben a címlapon

3. A tésztához a lisztet keverd össze a sütőporral.

Egy másik tálban keverd homogénre egy kézi habverővel a megmaradt olvasztott vajat, a tojásokkal, a tejjel és a sóval.  Add hozzá a spenótot és a felkockázott kecskesajtot majd óvatosan a lisztes részt is keverd bele.

4. Ezután 9 db, közepes, papírral kibélelt muffin formába oszd el a tésztát. Az előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25 perc alatt süsd készre.

Jó étvágyat hozzá!

Tippek: - legjobb, ha fokhagymás kecskesajtot teszel a tésztába