MANIMÉKER

31.500 Ft az is­ko­la­kez­dési tá­mo­ga­tás: ne hagyd bent!

Az idei tan­évre több tíz­ez­res utal­ványt kap­hatsz a mun­kál­ta­tód­tól!

A támogatást cafeteria rendszerben, tehát béren kívüli juttatásként adhatják a munkaadók, akár mind a kettőtöknek – akkor is, ha ugyanott dolgoztok. Az utalvány a munkáltatódnak is megéri, mert kisebbek az adóterhei, mint a rendes bérnek.

Kik kaphatják?

Évente egyszer bárki, akinek a gyereke a közoktatásban tanul és kap családi pótlékot. A támogatás idén maximum 31.500 Ft lehet, és csak utalvány formájában lehet kiadni.

EZT OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

Mire lehet költeni?

Tankönyvekre, iskolaszerekre illetve ruházatra, és december 31-ig fel kell használni a teljes összeget. Az utalványt csak azok a boltok fogadják el, melyek szerződést kötöttek az utalvány kibocsájtójával, azaz péládul a Sodexhoval, az Edenreddel, a Magyar Postával (Posta Paletta Utalvány) vagy az OTP –vel (OTP Cafeteria).

Nem kötelező kiadni

Az iskolakezdési támogatás kiadása a munkáltatótól függ: a törvény szerint nem kötelező ilyen juttatást adni mindenkinek és a kiadható összeget sem szabályozzák. Ha a munkahelyeden még nincs cafeteria-rendszer, érdemes rákérdezni, mert ennek a juttatásnak az adóterhe 37,5%.

Az utalványokat az iskolakezdést megelőző 60. naptól már fel lehet használni, úgyhogy már javában tart a „szezonja”!