KÜLFÖLD

30 hó­napra ítél­ték a sár­ga­mel­lé­nye­sek fran­cia boksz­baj­no­kát

Ebből 18 hónap a fel­füg­gesz­tett sza­bad­ság­vesz­tés. Két csend­őr­rel ve­re­ke­dett össze, egyet pedig meg­rug­do­sott a tün­te­tés alatt.
  • Szerző: SZM

A francia sárgamellényesek egyik januári tüntetésén rész vett a már visszavonult, félnehézsúlyú francia bokszbajnok, a 37 éves Christophe Dettinger is, aki egymás után kétszer hódította el a trófeát, 2007 és 2008-ban. Erről a is beszámolt.

A Szajna egyik hídján készült az a videó, amely itt még mindig látható.

Ezen világosan kivehető, hogy a rendőrök és a sárgamellényesek keményen ütik és rúgják egymás. Dettinger ütéseit egy műanyag pajzs kivédte, de tény, hogy egy földre esett rendőrbe többször is belerúgott.

Később az egykori bajnok azzal védekezett a Facebookon, hogy: “Láttam az elnyomást, láttam a rendőrséget, amely gázt használ ellenünk. Láttam, hogy a rendőrség bántalmazott embereket. Láttam, hogy az emberek megsérültek,láttam nyugdíjasokat gázzal befújni...”

A hét közepén 30 havi börtönre ítélték, amelyből 18-at felfüggesztettek. A tárgyaláson Dettinger megbánóan viselkedett. "Amikor megláttam (a videón), hogy a földön fekvő csendőrre támadok, elszégyelltem magam" - mondta és a hangja elcsuklott. Az egykori bokszoló “élete nagy hibájának” nevezte, amit tett.

Az egyik csendőr 2 napra, a másik 40 napra esett ki a munkából, az utóbbi nem is jelent meg a tárgyaláson. A büntetés-végrehajtási bíró öt napon belül behívja Dettingert, hogy eldöntse: a büntetése alapján a nap melyik szakában köteles börtönben lenni és mikor lesz szabad, amikor a 37 éves családapa dolgozhat a családja eltartásáért.

Forrás: Bfmtv

Eközben a címlapon