ÉLETMÓDI

3 trükk hin­tő­por­ral, ami cso­dát tesz veled a hő­ség­ben

A hin­tő­por sok­kal többre képes, mint gon­dol­nád! Rá­adá­sul még olcsó is. Íme 3 meg­ol­dás, amit imádni fogsz a ká­ni­ku­lá­ban

Hintőpor szinte minden háztartásban található. Ha mégsem tartasz otthon, akkor épp ideje beszerezned, mert nemcsak a bőrápolásban kiváló társad, de a kánikulában többet segít, mint gondolnád!

1. Szórd a cipődbe A nagy melegben a zárt cipőkbe befülledhet a lábad, a nyitott szandálokban pedig könnyen azon kaphatod magad, hogy a hőségtől csúszkálni kezd a talpad. Ha hintőport használsz, azzal csökkented lábad izzadását, segít a kellemetlen szagok semlegesítésében, és még a bőrödet is ápolja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: pinterest
Fotó: pinterest

2. Frissítsd fel a hajad Az ilyen forró napok a hajadat is megviselik. Könnyen csapzottá, lapossá válik a frizurád, a verejtékezés miatt pedig gyorsan elveszti a hajad a frissességét. Ha nincs időd vagy nem szeretnél minden nap hajat mosni, akkor kevés hintőport szórj a tincseidre, ujjaiddal gereblyézd át az egészet, olcsó száraz samponként jó szolgálatot fog tenni pillanatok alatt!

Fotó: pinterest
Fotó: pinterest

3. Vidd magaddal a strandra A homokot gyakran nehéz leporolni a lábfejedről, a karodról, pláne amikor a indulnál haza a partról. Különösen azért, mert ilyenkor a melegtől és a naptejtől nyirkos, ragacsos a bőröd. Ha hintőporos kézzel söpröd le magadról a homokot, sokkal könnyebb dolgod lesz, ráadásul a hintőpor finom összetétele a bőrödet nyugtatja!

Fotó: pinterest
Fotó: pinterest

+1 Dúsítsd a szempilládat Ha a pillafestésnél az első réteg felkenése előtt egy ecset segítségével hintőport viszel fel fel a szempilládra, akkor a végeredmény dúsabb, hosszabb és még tartósabb is lesz!