FITTFAZÉK

3 ta­va­szi nagy­ágyú együtt: ez az új di­é­tás ked­venc

A kert­ben egy idő­szak­ban érő zöld­sé­gek és gyü­möl­csök össze­pá­ro­sí­tá­sá­ból min­dig remek éte­lek szü­let­nek. Rá­adá­sul ennek a fi­nom­ság­nak min­den egyes hoz­zá­va­lója szu­pe­r­egész­sé­ges.

Hozzávalók:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 1 csomag spárga
  • 10 dkg eper
  • 25 dkg friss bébispenót
  • 1 marék pirított dió
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 1 evőkanál balzsamecet,
  • Ízlés szerint só bors
  • esetleg egy kis morzsolt feta

Elkészítés:

A spárgátvágjuk fel néhány centis darabokra, majd az olajon pirítsuk meg a diót és dobjuk mellé a spárgát. Az epret szintén vágjuk fel, majd forgassuk össze a spárgával, dióval és a megmosott spenótlevelekkel. Fűszerezzük, öntsük le balzsamecettel és már tálalhatjuk is. Magában is finom, de könnyű sült húsok mellé köretnek is kínálhatjuk. Esetleg egy kis morzsolt fetával is megbolondíthatjuk.