DIÉTA

3 perc alatt el­ké­szül a nyár leg­fi­no­mabb di­é­tás cit­rom­tor­tája

Igazi üdítő, nyári fi­nom­ság ez a cit­ro­mos sü­te­mény. Egy­sze­rű­sége és kü­lön­le­ges édes-sa­va­nyú íze miatt lett a di­é­tá­zók egyik nagy ked­vence.

Szupergyorsan elkészül ez az egyszerű tortácska, de nem ez az egyetlen előnye. Összetevőinek köszönhetően, bátran fogyaszthatod  - bármelyik diétád is követed.

Citromtorta

Fotó: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

a tortához

  • 3 evőkanál mandulaliszt
  • 1 evőkanál kókuszliszt
  • 1,5 evőkanál eritrit
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál vaj vagy kókuszzsír
  • 2 evőkanál frissen csavart citromlé
  • 1 tojás
  • csipet só
  • csipet citrom kivonat

a mázhoz

  • 1,5 evőkanál vaj vagy kókuszzsír
  • 1,5 evőkanál eritrit
  • 1 evőkanál kókuszkrém vagy tejszín
  • 1/4 teáskanál citrom kivonat

Így készítsd

1. Egy közepes tálban alaposan keverd össze a mandulalisztet, a kókuszlisztet az édesítőt a sütőport és a sót.

Eközben a címlapon

2. Egy másik, mikrózható vagy sütőbe tehető pohárba, esetleg csészébe keverd össze a vajat vagy kókuszzsírt a citromlével, a citromkivonattal és a tojással. Add  hozzá a száraz összetevőket és keverd egységes masszává. Simítsd le a massza tetejét mielőtt sütni kezded.

3. Tedd mikróba 1 perc 45 másodpercre, vagy sütőbe 200 fokon 12-15 percre. Miután kivetted, hagyd kihűlni.

4. Közben a citromos mázhoz egy kis serpenyőben, közepes lángon, olvaszd meg a vajat, add hozzá a tejszínt vagy kókuszkrémet, az eritritet és jól keverd össze. Csak ezután kerüljön bele a citromkivonat.

5. A sütőedényből egy tányér segítségével fordítsd ki a tortácskát és az alja kerüljön felülre. Szurkáld meg fogpiszkálóval az egész felületet, hogy beszívódjon majd a citrommáz.

Fotó: Pinterest

6. Öntsd az elkészült mázat a torta tetejére, díszítsd citromkarikával és mentával.

Nézd meg a videót