DIÉTA

3 nő, akik sosem szá­mol­ták a ka­ló­ri­á­kat, mégis si­ke­rült le­fogy­niuk

A ka­ló­ria­szá­mol­ga­tás bo­nyo­lult és nem is túl ha­tá­sos módja a fo­gyás­nak. Ennél sok­kal jobb, ha vál­toz­tatsz az élet­mó­do­don, és ér­té­kes éte­le­ket eszel, va­la­mint rend­sze­re­sen mo­zogsz. 3 nő el­árulja, nekik mi se­gí­tett ahe­lyett, hogy foly­ton a ka­ló­ria­táb­lá­za­to­kat búj­ták volna.

Abbahagytam az esti szénhidrátevést

Fotó. Instagram
Fotó. Instagram

"Amikor kisbabám született, csak este volt egy kis időm magamra: általában szénhidrátban gazdag vacsorát főztem. Tésztát, kenyeret, krumplit, pizzát ettem, rendszerint este 10 után. Egy éve viszont elhatároztam, hogy életmódot váltok: reggel egy nagy fehérjeturmixszal kezdtem a napot, napközben pedig sok gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát, hüvelyest, diófélét, magokat ettem, sőt, néha még a készételek is belefértek. Otthon tornázom, DVD-re, hetente háromszor fél óra magas intenzitású edzést végzek, hetente háromszor 20-25 percet ugrókötelezek vagy futok, esetleg 30-60 percet tempósan gyalogolok. Egy év alatt 75 kilóról 61-re fogytam." (Maggie Fierro, 14 kilót adott le)

Már nem stresszelek amiatt, mennyit fogytam

Fotó. Instagram
Fotó. Instagram

"Amikor végre elhatároztam magam, hogy tényleg lefogyok, nyakig jártam a jojó-diétában. Először utánanéztem, mi az, ami jót tesz a testemnek, és mi az, ami nem. Összegyűjtöttem pár hasznos receptet, és megtanultam, hogyan készítsek egészséges, mégis finom ételeket. Teljesen kiiktattam az étrendemből a cukrot és a feldolgozott kajákat. Gyorsétteremben csak nagyon ritkán eszem, viszont sok avokádó, édesburgonya, indiánköles, hal, csirke, tojás és görög joghurt kerül a tányéromra. Hétfőn, szerdán és pénteken erősítő edzést végzek, kedden és csütörtökön pedig kardiózom. Három hónappal a kezdés után még nagyon nem voltam elégedett, valami drámaibb változást vártam. Aztán rájöttem, hogy az eredményeknek idő kell. Lassan teljesen átalakult az életmódom, így aztán hosszú távon is fenn tudtam tartani az egészséges étkezést és a rendszeres mozgást. Hét hónappal a kezdés után már látszott a változás, egy ideje pedig már mérlegem sincs, annyira nem érdekelnek a számok. Két ruhaméretet adtam le, és mostanában csak az izgat, hogy érzem magam, és hogy állnak rajtam a ruháim." (Merrilee Moore, két ruhamérettel lett kisebb)

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem a kalóriákra, hanem a tápanyagokra figyelek

Fotó. Instagram
Fotó. Instagram

"Régebben minden falat miatt aggódtam, és gondosan számolgattam a kalóriákat, időnként pedig áldozatul estem egy-egy evésrohamnak, amikor elfogyott az akaraterőm. Aztán elkezdtem egy 30 perces erősítő edzést, hetente háromszor, DVD-re mozogtam, amikor a gyerekek aludtak. Az edzés nélküli napokon sétálni, vagy futni mentem. Néha egész nap eltartott, hogy az edzésem végére érjek, mert annyiszor szakítottak félbe, de általában megtettem, amit tudtam. Aztán elkezdtem diétázni is: ma már nem a kalóriákat számolom, hanem arra figyelek, hogy ne feldolgozott készételeket, hanem értékes élelmiszereket fogyasszak. Nem a tévé előtt gyűröm le az ételt, hanem odafigyelek arra, mit és hogyan eszem. Három hónap után már nem kívántam az édességet, és leadtam egy ruhaméretet. Az utóbbi nyolc hónapban ugyan, ahogy izmosodni kezdtem, a súlyom feljebb ment, de a ruhaméretem ugyanaz maradt." (Melinda Wood, 5 kilót adott le)

Forrás: Women's Health