FAZÉK

3 na­ponta eszik a fa­na­ti­ku­sok, ez most a ma­gya­rok leg­na­gyobb ked­vence

Au­gusz­tus van és a sze­zon kel­lős kö­zepe. Több okunk is lenne, hogy 10 perc alatt el­ké­szít­sük ezt az is­teni cse­me­gét. De a döntő érv mégis az, hogy na­gyon finom!

Mindenki imádja a zsenge főtt kukoricát, és bár az elkészítésével kapcsolatban óriási a vita, abban mindenki egyetért, hogy forrástól számítva 10 percnél nem kell tovább főzni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A régi iskola szerint a fazék aljára és a kukoricacsövek tetejére is tenni kell a termést takaró levelekből, azaz a háncsból. Erre a lágy íz elérése, illetve az egyenletes hőelosztás miatt van szükség.

Sokan az egyszerűség kedvéért csak a csupasz csöveket teszik a főzővízbe, mások - úgy, mint például Tószegi Lilla - csak lazán bedobnak néhány csuhélevelet a kukoricák mellé a fazékba.

Fotó: Tószegi Lilla, Facebook, Vali hagyományos konyhája
Fotó: Tószegi Lilla, Facebook, Vali hagyományos konyhája

Nem áll módunkban tesztelni a különböző elkészítési módokat, de a gyanúnk az, hogy a különbség legföljebb árnyalatnyi lehet. A főtt kukorica mindig és mindenkor nagyon finom. Egy azonban biztos, és erre mindenki esküszik: a főzővízbe tilos sót tenni!

(Forrás: Tószegi Lilla, Facebook, Vali Hagyományos konyhája)