DIÉTA

3 egyszerű trükktől fogyott 68 kilót ez a csinos anyuka

Te is küszködsz a szülés utáni súlyfelesleggel? Egy amerikai anyuka sokáig képtelen volt csökkenteni több mint 136 kilós súlyát. Aztán rátalált arra a három trükkre, amelyik megszabadította a súlyfeleslegtől.
  • Szerző: Ripost

Egy kép többet mond ezer szónál. A 38 éves Emily Puglielli életében is egy fénykép hozta el a változást – egy barát esküvőjén lefotózták az akkor több mint 136 kilós anyukát, aki elszörnyedt. Úgy érezte, ez az a pillanat, amikor tényleg tennie kell valamit.

Emily-nek sok nőtársághoz hasonlóan a szülés után gyűlt meg a baja a kilókkal. Ráadásul egyfajta érzelmi mankóként használta az ételt. Így elsőként az étrendjét és a rossz szokásait kellett megváltoztatnia.

Első lépésként szinte minden szénhidrátot kiiktatott az étrendjéből. Különös szigorral bánt el a finomított szénhidrátokkal, a cukorral, a kenyérrel és a chipsszel. A szénhidrátszegény diétával és a rendszeres gyaloglással az első évben 46 kilótól szabadult meg. Bár továbbra is ragaszkodott az egészséges életmódhoz, a mérleg nyelve 90 kiló táján megállt.

Mivel nem volt elégedett az eredménnyel, Emily kicsit felturbózta az edzésprogramját: futni járt, és spinning-órára is beiratkozott.

Ám ekkor komoly trauma érte: furcsa érzéseket tapasztalt a lábában, és mikor orvoshoz ment, kiderült, hogy eltört egy csigolyája, amely nyomott egy ideget. Az eredmény sajnos gerincműtét lett.

A következő hat hónap nem volt könnyű, hiszen Emily-nek még járni is nehezére esett. Nem csoda, hogy a súlya nem mozdult 88 kilóról, amely körülbelül 20 kilóval volt több, mint amit eredetileg kitűzött. De ő nem az az ember, aki feladja: személyi edzőhöz ment, hogy visszanyerje az erőnlétét. Ebben a helyzetben persze nem a fogyásról szólt a dolog, azért sportolt, hogy képes legyen könnyedén mozogni, felmenni a lépcsőn, vagy gond nélkül bekötni a cipőjét.

Végül azonban a súlyán is látszani kezdett az edzés, ma 68 kiló, és erősebbnek érzi magát, mint valaha. Amikor belefogott az életmódváltásba, még elképzelni sem tudta, hogy egyszer guggolásokat csinál majd, vagy 5 kilométeres futóversenyeken indul. Az önbizalma is megnőtt, amióta lefogyott, ez pedig az élet minden területére kihat. Saját bevallása szerint ma már nem fél új dolgokat kipróbálni, vagy új embereket megismerni. A gyerekeinek is megpróbálja mindezt átadni: reméli, hogy a jó példa ragadós, és a kicsik is megtanulják, hogy a kitartás meghozza a gyümölcsét.

„Az alapelvem, amire minden nap emlékeztetem magam: ne te legyél a legutolsó a fontossági sorrendben” - mondja.

 

És ezeket olvastad már?