ÉLETMÓDI

3 egész­sé­ges fi­nom­ság gö­rög­dinnyé­ből

Egy finom gö­rög­dinnye leves vagy sang­ria a forró nyári dél­utánra? 3 szu­per re­cep­tet mu­ta­tunk ebből az is­teni gyü­mölcs­ből!

1. Görögdinnye saláta

Falatnyi darabokra vágj görögdinnyét és sárgadinnyét. Az öntethez keverj össze 1 teáskanál mézet, 2 evőkanál citrom- vagy lime-levet, 1 teáskanál aprított mentalevelet, és öntsd nyakon vele a felkockázott dinnyehalmot!

Jól hűtsd be!
Jól hűtsd be!
EZEKET OLVASTAD MÁR?

2. Görögdinnye gazpacho

Vágj kockákra 15 dkg görögdinnyét, 2 paradicsomot és 1 kígyóuborkát. Pürésítsd ezeket a hozzávalókat, majd adj hozzá 1 teáskanál citromlevet, 1 csipet sót, 1 teáskanál durvára vágott bazsalikomot és 1/2 fej apróra vágott hagymát. Hűtőben engedd összeérni 1-2 órán át az ízeket, majd kecsesajttal vagy magában fogyaszd ezt a finom, fűszeres, hűsítő levest!

3. Görögdinnye sangria

Egy 7-8 kilós görögdinnyét kockázz fel, szintén vágd kockákra egy kisebb sárgadinnye felét, 2 közepes és hámozott őszibarackot, 20 dkg magozott meggyet, adj a gyümölcsökhöz 2-2 marék áfonyát és málnát, ha éppen akad otthon. Keverd össze a gyümölcsöket és öntsd hozzá 3 citrom és 3 narancs levét, 5 dkg cukrot és 1 liter félédes fehérbort. Akkor lesz tökéletes, ha legalább 2-3 órára hűtőbe teszed és hagyod, hogy összeérjenek az ízek!

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)